PočetnaVijestiU petak počinje 5. MUVI

U petak počinje 5. MUVI

|

Peto izdanje filmske manifestacije MUVI: muzeji – video – film održat će se u petak, 5. prosinca, s početkom u 9:30 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Ovo bijenale međunarodnog karaktera koncipirano je kao mjesto susreta filma i muzeja, a cilj je popularizacija audiovizualnih i web projekata u muzejima i srodnim institucijama te otvaranje dijaloga između baštinskih ustanova iz Hrvatske i svijeta.

Organizator manifestacije je Muzejski dokumentacijski centar iz Zagreba, a posjet projekcijama i predavanjima je besplatan. Uz domaći i strani program filmova nastalih u produkciji muzeja, posjetitelje na festivalu očekuju i predavanja, radionice, prezentacije srodnih manifestacija te izložbe.

Rekordnih pedesetak dokumentarnih filmova i 23 prezentacije i ove godine pokrivaju širok spektar muzejskih sadržaja i osebujnih protagonista, podijeljenih u četiri tematska bloka: Filmski program, MUVI 05 i srodne manifestacije, MUVI 05 predstavlja europske projekte i MUVI lab.

Više informacija, kao i raspored projekcija 5. MUVI-ja, možete dobiti na službenim stranicama Muzejskog dokumentacijskog centra.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.