PočetnaVijestiMUVI 06: Prijave otvorene do 25. srpnja

MUVI 06: Prijave otvorene do 25. srpnja

-

Muzejski dokumentacijski centar poziva na sudjelovanje u manifestaciji MUVI 06: MUZEJI–VIDEO–FILM, koja će se održati 1. i 2. prosinca 2016. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ovo bijenale međunarodnog karaktera koncipirano je kao mjesto susreta filma i muzeja, a cilj je popularizacija audio-vizualnih i web projekata u muzejima i srodnim baštinskim institucijama te otvaranje dijaloga između baštinskih ustanova iz Hrvatske i svijeta.

Kroz deset godina održavanja manifestacije, u prikazivačkom dijelu programa sudionici su mogli vidjeti oko 250 videa nastalih u produkciji hrvatskih i inozemnih muzeja, a ove godine bit će prikazano oko tridesetak dokumentarnih filmova u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Natječaj je otvoren za redatelje, producente, distributere, nacionalna filmska tijela te privatne osobe koji imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova. Prijaviti se mogu dokumentarni filmovi svih duljina trajanja. Prihvaćeni formati su navedeni u prijavnici, dok trajanje filmova nije ograničeno, kao ni godina produkcije.

Pored prikazivačkog dijela, program manifestacije sadržavat će i MUVI lab u kojem će biti prezentirani multimedijski projekti te Forum dobrih ideja, inovacija i tehnologija u muzejima.

Konačna obavijest o odabiru, prijavitelju će biti poslana najkasnije do kraja rujna ove godine. Rok za prijave istječe 25. srpnja 2016. godine.

Detaljnije informacije o prijavi filmova i izlaganja, cilju i temama manifestacije, možete pronaći na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.