PočetnaVijestiMUVI 06: Prijave otvorene do 25. srpnja

MUVI 06: Prijave otvorene do 25. srpnja

|

Muzejski dokumentacijski centar poziva na sudjelovanje u manifestaciji MUVI 06: MUZEJI–VIDEO–FILM, koja će se održati 1. i 2. prosinca 2016. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ovo bijenale međunarodnog karaktera koncipirano je kao mjesto susreta filma i muzeja, a cilj je popularizacija audio-vizualnih i web projekata u muzejima i srodnim baštinskim institucijama te otvaranje dijaloga između baštinskih ustanova iz Hrvatske i svijeta.

Kroz deset godina održavanja manifestacije, u prikazivačkom dijelu programa sudionici su mogli vidjeti oko 250 videa nastalih u produkciji hrvatskih i inozemnih muzeja, a ove godine bit će prikazano oko tridesetak dokumentarnih filmova u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Natječaj je otvoren za redatelje, producente, distributere, nacionalna filmska tijela te privatne osobe koji imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova. Prijaviti se mogu dokumentarni filmovi svih duljina trajanja. Prihvaćeni formati su navedeni u prijavnici, dok trajanje filmova nije ograničeno, kao ni godina produkcije.

Pored prikazivačkog dijela, program manifestacije sadržavat će i MUVI lab u kojem će biti prezentirani multimedijski projekti te Forum dobrih ideja, inovacija i tehnologija u muzejima.

Konačna obavijest o odabiru, prijavitelju će biti poslana najkasnije do kraja rujna ove godine. Rok za prijave istječe 25. srpnja 2016. godine.

Detaljnije informacije o prijavi filmova i izlaganja, cilju i temama manifestacije, možete pronaći na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

[FOTOGALERIJA] Dodjela 5. Nagrade Dokumetar

Fotogalerija s dodjele 5. Nagrade Dokumetar, održane 18. lipnja 2024. godine u zagrebačkom Dokukinu KIC.

“The Last Dragon” – Pseudodokumentarnost za široke mase

U novom tekstu "Dokumentiranja fikcije" provjerit ćemo kako pseudodokumentarni film funkcionira kada mu se da komercijalna svrha.

Preminuo filmski kritičar Tomislav Čegir

Filmski kritičar Tomislav Čegir preminuo je 18. lipnja, u 55. godini života.

5. Nagrada Dokumetar: “Valerija” Sare Jurinčić najbolji hrvatski dokumentarac 2023. godine

"Valerija" Sare Jurinčić osvojila je Dokumetar za najbolji hrvatski dokumentarni film 2023. godine.

“Buena Vista Social Club” – Druga prilika za vječnost

U četvrtom nastavku "Rockdocsa" pišemo o dokumentarcu "Buena Vista Social Club" (1999) Wima Wendersa.

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".