Početna Vijesti MUVI 06: Prijave otvorene do 25. srpnja

MUVI 06: Prijave otvorene do 25. srpnja

-

Muzejski dokumentacijski centar poziva na sudjelovanje u manifestaciji MUVI 06: MUZEJI–VIDEO–FILM, koja će se održati 1. i 2. prosinca 2016. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ovo bijenale međunarodnog karaktera koncipirano je kao mjesto susreta filma i muzeja, a cilj je popularizacija audio-vizualnih i web projekata u muzejima i srodnim baštinskim institucijama te otvaranje dijaloga između baštinskih ustanova iz Hrvatske i svijeta.

Kroz deset godina održavanja manifestacije, u prikazivačkom dijelu programa sudionici su mogli vidjeti oko 250 videa nastalih u produkciji hrvatskih i inozemnih muzeja, a ove godine bit će prikazano oko tridesetak dokumentarnih filmova u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Natječaj je otvoren za redatelje, producente, distributere, nacionalna filmska tijela te privatne osobe koji imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova. Prijaviti se mogu dokumentarni filmovi svih duljina trajanja. Prihvaćeni formati su navedeni u prijavnici, dok trajanje filmova nije ograničeno, kao ni godina produkcije.

Pored prikazivačkog dijela, program manifestacije sadržavat će i MUVI lab u kojem će biti prezentirani multimedijski projekti te Forum dobrih ideja, inovacija i tehnologija u muzejima.

Konačna obavijest o odabiru, prijavitelju će biti poslana najkasnije do kraja rujna ove godine. Rok za prijave istječe 25. srpnja 2016. godine.

Detaljnije informacije o prijavi filmova i izlaganja, cilju i temama manifestacije, možete pronaći na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Al Jazeera Balkans: “Galeb” i “Kuća Male Zvijezde”

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans prikazat će se između ostalih dokumentarni filmovi "Galeb" i "Kuća Male Zvijezde".

“What Would Sophia Loren Do?” – Putevima Sophije Loren

"What Would Sophia Loren Do?" Rossa Kauffmana spaja dva naizgled nespojiva života - Sophije Loren i "obične" Italoamerikanke Nancy Kulik.

Objavljeni rezultati 6. Scenarističkog programa “Krsto Papić”

Objavljeni su rezultati 6. Scenarističkog programa "Krsto Papić" Društva hrvatskih filmskih redatelja.

“Cheer” – Masterclass o sportu van radara

"Cheer" (2020) Grega Whiteleyja nije "Last Chance U", ali to niti ne treba biti.

“Nun of Your Business” u hrvatskim nezavisnim kinima

"Nun of Your Business" (2020) splitske redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dolazi u nezavisna hrvatska kina.

Al Jazeera Balkans: “Love Child” i “The Long Shot”

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Love Child" te "The Long Shot".

“Colectiv” – Tranzicijske metastaze 21. stoljeća

Alexander Nanau je "Colectiv" počeo snimati želeći zabilježiti situaciju u Rumunjskoj, a potom je shvatio da je posrijedi kompleks nevaljalosti mnogo širi od europskog.

Online premijera dokumentarnog filma “Slučaj Makavejev ili sudski proces u kinodvorani”

Na platformi volimdokumentarce.net slijedi tjedan posvećen jednom od najradikalnijih i najinovativnijih jugoslavenskih filmaša, Dušanu Makavejevu.

“MLK/FBI” – Tajanstvene vrpce

"MLK/FBI" (2020) Sama Pollarda istražuje opsesiju FBI-ja slavnim političkim aktivistom Martinom Lutherom Kingom mlađim.

Osam novih Factumovih dokumentaraca u produkciji

Unatoč pandemiji koronavirusa i gubitku uredskog prostora, Factum nastavlja s radom na dokumentarnim filmovima.