PočetnaVijesti"Ljubavna odiseja" u hrvatskim kinima

“Ljubavna odiseja” u hrvatskim kinima

-

Nakon gomile hvalospjeva i od strane portala Dokumentarni.net, kucnuo je trenutak da i šira hrvatska publika napokon posvjedoči najboljem hrvatskom dokumentarnom filmu 2014. godine.

“Ljubavna odiseja” (2014) Tatjane Božić na unikatan i simpatičan način progovara o autoričinim bivšim ljubavima, o čemu smo već pisali, kako u našoj recenziji, tako i razgovarajući sa samom hrvatskom filmašicom.

Film u distribuciji Restart Labela u službenu konodistribuciju kreće 4. prosinca, i to u: Zagrebu (Cineplexx i Dokukino KIC), Velikoj Gorici (POU Velika Gorica), Puli (Kino Valli), Rijeci (Art-kino Croatia), Splitu (Cineplexx) te Osijeku (Kino Urania). Nakon toga kreće turneja po nezavisnim kinima u Čakovcu, Dubrovniku, Kutini, Pazinu, Sinju, Varaždinu, Vinkovcima, Vodicama i Zaboku.

Prije svehrvatskog otvaranja kino vrata, “Ljubavna odiseja” će pretpremijerno, zajedno sa samom redateljicom, gostovati u Rijeci (1. prosinac, Art-kino Croatia) te Zagrebu (2. prosinac, Cineplexx Kaptol centar). Obje projekcije počinju u 20 sati.

Podsjetimo, “Odiseja” je premijeno prikazana na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, a dosad je uknjižila nagrade na Liburnia Film Festivalu te Posebna priznanja u Sarajevu (Sarajevo Film Festivalu) i Beču (LET’S CEE Film Festival).

“Ljubavnu odiseju” produkcijski potpisuje Witfilm (Nizozemska), a koprodukcijski hrvatski Factum te nizozemski IKON i Zelovic Productions.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije