PočetnaNajave8. UnderhillFest: Radionica za regionalne autorice dokumentarnih filmova

8. UnderhillFest: Radionica za regionalne autorice dokumentarnih filmova

|

Od 7. do 15. lipnja u Podgorici će se održati 8. Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest. U sklopu skorašnjeg festivala organizatori najavljuju njegov novi segment posvećen razvoju projekata za regionalne autorice dugometražnih dokumentarnih filmova. Program pod nazivom RAD (radionica za autorice dokumentarnih filmova) sastoji se od intenzivnih trodnevnih predavanja s renominarnim mentoricama koje će pomagati na razvoju prijavljenog projekta.

Na natječaj se mogu prijaviti autorice iz regije bivše Jugoslavije čiji je projekt u ranoj fazi razvoja. Uvjet je da se radi o debitantskom ili drugom ostvarenju. Za sudjelovanje u programu bit će izabrana tri projekta. Na kraju radionice koja će se održavati od 12. do 14. lipnja, najbolji projekt nagradit će se s iznosom od 500 eura koje dodjeljuje NVO Centar za ženska prava iz Podgorice, inače partner UnderhillFesta i nositelj programa U fokusu.

Prijave s kratkom biografijom i sinopsisom filma možete slati na mail adresu [email protected]. Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2017. godine, dok će autorice izabranih projekata biti kontaktirane najkasnije do 5. lipnja. Festival snosi troškove puta i boravka za učesnice programa.

RAD je okrenut autoricama iz regije, a programu je cilj ojačati prisustvo žena u kinematografiji, učiniti vidljivijim ženski doprinos kulturi i temama od značaja za društvo u kojem živimo.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

20. ZagrebDox: “KIX” – Od palivraga do palikuće

"KIX" (2024) je sniman desetak godina pa glavnoga junaka, Budimpeštanca Sandora zvanoga Šanji, pratimo od njegove osme do osamnaeste godine.

Lucija Brkić: “Sustav odbacuje ljude kojima je potrebna pomoć”

Mlada pulska autorica Lucija Brkić na 20. ZagrebDoxu je predstavila svoj novi film, studentski "U tranzitu" (ADU, 2024.).

20. ZagrebDox: “Četiri kćeri” – Radikalizacija u prikrajku

Film "Četiri kćeri" (2023) tuniške redateljice Kaouther pokazuje da su procesi radikalizacije svakog tipa identični.

20. ZagrebDox: “Zastoj” – S ekvidistance

Vrednost filma "Zastoj" (2023) kao dokumenta pandemije koronavirusa, moći ćemo da utvrdimo tek kada zagazimo u neko sledeće vanredno stanje.

20. ZagrebDox: “Tijelo” – Naša utjelovljenja

"Tijelo" (2023) Petre Seliškar možemo promatrati kao prototip adekvatnog tretmana protagonistica u osjetljivim situacijama.

20. ZagrebDox: “Jedina zemlja” – Borba filmskim sredstvima

"Jedina zemlja" dokumentira nasilno preseljenje i uništavanje palestinskih naselja, otimanje zemlje, kao i ciljano naseljavanja Izraelaca.

20. ZagrebDox: “Naša djeca” – Dojmljivo razotkrivena intima

"Naša djeca" (2024) Silvestra Kolbasa nisu samo strukturalno nego i psihološki složeno djelo u kojem se izmjenjuju različite emocije.

20. ZagrebDox: “Vilinski vrt” – Romantici i drugi autsajderi

Povezujući plejadu egzistencijalno pogubljenih pojedinaca, "Vilinski vrt" ipak ne nudi uvid u razrješenje unutarnjih i vanjskih konflikata.

20. ZagrebDox: “Četiri kćeri” najbolji međunarodni dokumentarac, “KIX” naj-regionalni

Jučer smo doznali pobjednike jubilarnog, 20. ZagrebDoxa (14.4. - 21.4.).

20. ZagrebDox: “1001 noć” – Je li ovo san?

Redateljski prvenac producentice Ree Rajčić - "1001 noć" (Eclectica, 2023.), premijerno je prikazan u natjecateljskom programu 48. TIFF-a.