Početna Najave 8. UnderhillFest: Radionica za regionalne autorice dokumentarnih filmova

8. UnderhillFest: Radionica za regionalne autorice dokumentarnih filmova

-

Od 7. do 15. lipnja u Podgorici će se održati 8. Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest. U sklopu skorašnjeg festivala organizatori najavljuju njegov novi segment posvećen razvoju projekata za regionalne autorice dugometražnih dokumentarnih filmova. Program pod nazivom RAD (radionica za autorice dokumentarnih filmova) sastoji se od intenzivnih trodnevnih predavanja s renominarnim mentoricama koje će pomagati na razvoju prijavljenog projekta.

Na natječaj se mogu prijaviti autorice iz regije bivše Jugoslavije čiji je projekt u ranoj fazi razvoja. Uvjet je da se radi o debitantskom ili drugom ostvarenju. Za sudjelovanje u programu bit će izabrana tri projekta. Na kraju radionice koja će se održavati od 12. do 14. lipnja, najbolji projekt nagradit će se s iznosom od 500 eura koje dodjeljuje NVO Centar za ženska prava iz Podgorice, inače partner UnderhillFesta i nositelj programa U fokusu.

Prijave s kratkom biografijom i sinopsisom filma možete slati na mail adresu [email protected]. Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2017. godine, dok će autorice izabranih projekata biti kontaktirane najkasnije do 5. lipnja. Festival snosi troškove puta i boravka za učesnice programa.

RAD je okrenut autoricama iz regije, a programu je cilj ojačati prisustvo žena u kinematografiji, učiniti vidljivijim ženski doprinos kulturi i temama od značaja za društvo u kojem živimo.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".