Od 7. do 15. lipnja u Podgorici će se održati 8. Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest. U sklopu skorašnjeg festivala organizatori najavljuju njegov novi segment posvećen razvoju projekata za regionalne autorice dugometražnih dokumentarnih filmova. Program pod nazivom RAD (radionica za autorice dokumentarnih filmova) sastoji se od intenzivnih trodnevnih predavanja s renominarnim mentoricama koje će pomagati na razvoju prijavljenog projekta.

Na natječaj se mogu prijaviti autorice iz regije bivše Jugoslavije čiji je projekt u ranoj fazi razvoja. Uvjet je da se radi o debitantskom ili drugom ostvarenju. Za sudjelovanje u programu bit će izabrana tri projekta. Na kraju radionice koja će se održavati od 12. do 14. lipnja, najbolji projekt nagradit će se s iznosom od 500 eura koje dodjeljuje NVO Centar za ženska prava iz Podgorice, inače partner UnderhillFesta i nositelj programa U fokusu.

Prijave s kratkom biografijom i sinopsisom filma možete slati na mail adresu [email protected]. Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2017. godine, dok će autorice izabranih projekata biti kontaktirane najkasnije do 5. lipnja. Festival snosi troškove puta i boravka za učesnice programa.

RAD je okrenut autoricama iz regije, a programu je cilj ojačati prisustvo žena u kinematografiji, učiniti vidljivijim ženski doprinos kulturi i temama od značaja za društvo u kojem živimo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here