Početna Najave 8. UnderhillFest: Radionica za regionalne autorice dokumentarnih filmova

8. UnderhillFest: Radionica za regionalne autorice dokumentarnih filmova

-

Od 7. do 15. lipnja u Podgorici će se održati 8. Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest. U sklopu skorašnjeg festivala organizatori najavljuju njegov novi segment posvećen razvoju projekata za regionalne autorice dugometražnih dokumentarnih filmova. Program pod nazivom RAD (radionica za autorice dokumentarnih filmova) sastoji se od intenzivnih trodnevnih predavanja s renominarnim mentoricama koje će pomagati na razvoju prijavljenog projekta.

Na natječaj se mogu prijaviti autorice iz regije bivše Jugoslavije čiji je projekt u ranoj fazi razvoja. Uvjet je da se radi o debitantskom ili drugom ostvarenju. Za sudjelovanje u programu bit će izabrana tri projekta. Na kraju radionice koja će se održavati od 12. do 14. lipnja, najbolji projekt nagradit će se s iznosom od 500 eura koje dodjeljuje NVO Centar za ženska prava iz Podgorice, inače partner UnderhillFesta i nositelj programa U fokusu.

Prijave s kratkom biografijom i sinopsisom filma možete slati na mail adresu [email protected]. Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2017. godine, dok će autorice izabranih projekata biti kontaktirane najkasnije do 5. lipnja. Festival snosi troškove puta i boravka za učesnice programa.

RAD je okrenut autoricama iz regije, a programu je cilj ojačati prisustvo žena u kinematografiji, učiniti vidljivijim ženski doprinos kulturi i temama od značaja za društvo u kojem živimo.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Case study “Jedne od nas”: Zahvatiti šire od filmske slike

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu održan je i case study dokumentarnog filma "Jedne od nas" (2020) hrvatskog redatelja Đure Gavrana.

Hrvatski filmovi na Doclisboi, Jihlavi i Viennaleu

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.