PočetnaNajaveDORF: Ponovno kreću projekcije u Zagrebu i Rijeci

DORF: Ponovno kreću projekcije u Zagrebu i Rijeci

-

Nakon kraće pauze, Festival dokumentarnog rock filma DORF nastavlja s projekcijama glazbenih dokumentarnih filmova u Zagrebu i Rijeci. U zagrebačkom klubu Dva Osam ponovo srijedom kreće prikazivanje zapaženih dokumentarnih filmova iz glazbenog žanra.

Zagrebačka premijera filma “Rebel Dread” (2020) Williama E. Badgleyja o Donu Lettsu, kojeg je vinkovačka publika mogla gledati na kolovoškom otvaranju 16. DORF-a, zakazana je za 5.10. s početkom od 20 sati.

Druga projekcija na rasporedu je dva tjedna kasnije, 19.10., također od 20 sati. Prikazat će se film “RAT ART – Hrvatski neovisni umjetnici” / “RAT ART – Croatian Independents” (1997) Zeva Ashera. On je tijekom 1994. i 1995. godine u nekoliko navrata kao glazbenik posjetio Hrvatsku, te putujući diljem zemlje dokumentirao i intervjuirao umjetnike s kojima se susreo. Ovi intervjui postali su temelj za njegov prvi dokumentarni film u kojem razgovara s raznim umjetnicima, dizajnerima, glazbenim producentima, redateljima… (Šumski, Satan Panonski, Sexa, R. Raknic, Buzzers, Voodobuddah, R.U.R. Synthemesc, Cul-de-Sac, Ha det Bra, Let 3, Davor Rocco, Noise Slawonische Kunst, T.R.I.P. Zone Compilation, Ronaldo & The Loaf, Metal Guru, Roughage). Film sagledava nezavisne umjetnike koji stvaraju u kontekstu društva u ratu i neobično je važan dokument scene.

Organizatori DORF-a ujedno najavljuju projekcije glazbenih dokumentarnih filmova do kraja godine u Rijeci, u klubu Beertija – također srijedom, dva puta mjesečno. Prve su na redu 12. i 29.10. od 20 sati. Ulaz je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije