PočetnaNajave"Putinovi svjedoci", "Za Samu" i "Čistači" na programu Al Jazeere Balkans

“Putinovi svjedoci”, “Za Samu” i “Čistači” na programu Al Jazeere Balkans

-

Gledatelji Al Jazeere Balkans danas (utorak, 6.9. u 17.05, repriza u 23.05 sati) će moći pogledati prvi dio dokumentarca “Putinovi svjedoci” / “Putin’s Witnesses” / “Svideteli Putina” (2018) ruskog redatelja Vitalija Manskog. Ovo je priča zasnovana na jedinstvenim i isključivo dokumentarnim svjedočanstvima o pravim uzrocima i posljedicama operacije “Nasljednik”, zbog koje je Rusija završila s predsjednikom koji je i dalje na vlasti.

U sklopu programa “AJB DOC predstavlja”, u srijedu (7.9., u 17.05, repriza u 1.30 sati) na AJB ponovno dolazi zapaženi film “Za Samu” / “For Sama” (2019) sirijske redateljice Waad al-Kateab te Britanca Edwarda Wattsa. Dokumentarac prikazuje intimno putovanje jedne žene – same autorice al-Kateab, kroz ratno iskustvo, a izraz je ljubavi mlade majke prema kćerki. Redateljica se zaljubljuje, udaje i rađa Samu u sirijskom Alepu dok se oko nje vodi strašan sukob. Svojom kamerom bilježi nevjerojatne priče o gubitku, smijehu i preživljavanju, istovremeno se boreći s nemogućim izborom – pobjeći iz grada kako bi zaštitila život kćerke, znajući da bijeg znači odustajanje od borbe za slobodu za koju je već žrtvovala toliko mnogo.

Istog dana, u 23.05 sati, također u sklopu programa “AJB DOC predstavlja”, bit će moguće pogledati prvi dio dokumentarca “Čistači” / “The Cleaners” / “Im Schatten der Netzwelt” (2018) njemačkih autora Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. Film donosi priču o nepoznatoj industriji digitalnog čišćenja uznemirujućih fotografija i videozapisa. Od zajedničke društvene vizije globalnog sela do mreže lažnih vijesti i radikalizacije, film prikazuje uspon i pad utopijske ideologije društvenih medija. Drugi dio dokumentarca na rasporedu je dan kasnije (nedjelja, 11.9. u 23.05 sati).

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije