PočetnaNajaveNovi serijal na programu Al Jazeere Balkans

Novi serijal na programu Al Jazeere Balkans

|

Al Jazeera Balkans danas (utorak, 15.3. u 17.05, repriza u 23.05 sati) prikazuje dokumentarni film “Valentin, Son of Europe” (“Valentin, sin Evrope”, 2019.) talijanskog redatelja Antonija Martina. U njemu prati 25-godišnjeg Valentina, siročeta koje je odraslo na rumunjskim ulicama, danas radnika koji u Belgiji živi u neizvjesnosti. Valentin će uskoro postati otac. Kako da pobjegne od demona svog djetinjstva?

U srijedu (15.3. u 17.30, repriza u 2 sata ujutro) je na rasporedu novi serijal “Pobuna novih generacija”, čija ovotjedna epizoda nosi naslov “Johannesburg”. Serija prikazuje mlade širom svijeta koji se zalažu za promjene, a ovaj tjedan gledatelje odvodi u Južnoafričku republiku, gdje će upoznati dvije aktivistice generacije Z: Sera Farista je osnivačica “Climate Warriosa” i članica “Collective Movementa”, organizacije fokusirane na postizanje društvenih promjena putem klimatske pravde; Keitumetse Fatimata Moutloatse je osnivačica kluba “Black Womxn”, organizacije koja se bori protiv rodno zasnovanog nasilja u Južnoj Africi.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.