PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: Putevi ropstva i ugandske super dame

Al Jazeera Balkans: Putevi ropstva i ugandske super dame

-

Na program Al Jazeere Balkans u utorak (8.6. u 19.05, repriza u 23.05 sati) dolazi dokumentarni film “Valentin, Son of Europe” (Valentin, sin Evrope, 2019.) talijanskog redatelja Antonija Martina. Priča je to o Valentinu, siročetu koje je odraslo na ulicama Rumunjske, danas radniku u Belgiji koji živi u neizvjesnosti.

U četvrtak (10.6. u 17.05, repriza u 23.05 sati) je na rasporedu prva epizoda novog serijala “Slavery Routes” (“Putevi ropstva”, 2018.) koji donosi priču o putevima ropstva, njegovom početku u Africi, potragom europskih kolonizatora za zlatom te iskorištavanju i porobljavanju domaćeg stanovništva. Kako se razvijala ova trgovina, tko je imao najviše koristi od nje, kakve su posljedice ovog čina? U prvoj epizodi vidjet ćemo kako su Portugalci osvajali Afriku i bogatili se da bi njihov primjer slijedile ostale europske monarhije.

Nedjelja (13.6. u 19.05 sati, repriza u 23.05 sati) na program AJB-a donosi dokumentarni film “Super Ladies” (“Super dame”, 2009.), priču o ženama Ugande i njihovoj borbi za osvajanje bisera Afrike: Uganda Rallyja 2009, najsjajnijeg naslova u motosportu u Istočnoj Africi. Njihova borba počinje prije utrke: kako pripremiti automobil, osigurati sponzorstvo… Veliki izazov sa dramatičnim ishodom – ovo je priča koja daje uvid u moderni život Ugande.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije