PočetnaNajave"Objector" Molly Stuart na programu Al Jazeere Balkans

“Objector” Molly Stuart na programu Al Jazeere Balkans

-

Al Jazeera Balkans danas (utorak, 22.2. u 17.05, repriza u 23.05 sati) prikazuje dokumentarni film “Objector” (“Ne u moje ime”, 2019.) američke redateljice Molly Stuart. U njemu se nudi uvid u izraelsko-palestinski sukob, iz perspektive mlade Židovke Atalyje koja preispituje praksu svoje zemlje da svaki mladi izraelski pojedinac mora obavezno služiti vojni rok. Ona to odbija i zbog toga završava u zatvoru, dok je redateljica prati na njenom putu do zatvora i dalje.

U srijedu (23.2. u 17.05, repriza u 2.30 sati) na program AJB-a dolazi film “Beskućnici u Los Angelesu”. Kada je pandemija koronavirusa uzela maha u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, a ostanak kod kuće postao najsigurniji za zdravlje ljudi, beskućnici su uselili u prazne kuće širom zemlje, tražeći spas od smrtonosnog virusa. U Los Angelesu je grupa “Reclaimers” dva puta pokušala preuzeti slobodna državna imanja kako bi ih koristila za stanovanje. Drugi su odbili napustiti domove nakon deložacija, koje se nastavljaju unatoč moratorijima iz doba pandemije. Ekipa serijala “Linije razdvajanja” bila je tamo i donosi priču o beskućnicima i njihovim pravima u vrijeme pandemije.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.