PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: Papa, zakleta djevica, Republikanci...

Al Jazeera Balkans: Papa, zakleta djevica, Republikanci…

-

Na program Al Jazeere Balkans danas (utorak, 15.2. u 17.05, repriza u 23.05 sati) dolazi dokumentarni film “Branilac vjere”, koji govori o usponu i padu nekadašnje pape Josepha Ratzingera. On je 2013. godine odstupio s dužnosti usred globalnog skandala sa seksualnim zlostavljanjem djece, a dokumentarac govori o događajima koji su doveli do Ratzingerovog odstupanja i duboko ukorijenjenoj strukturalnoj krizi u crkvi koja traje i danas.

U srijedu (16.2. u 7.30, repriza u 00.30 sati) i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan film “Zakleta djevica i djevojka” (2020) o albanskoj ženi Bedrie. Ona danas živi kao muškarac, zbog tradicije duge 600 godina u kojoj je jedna od djevojčica morala to napraviti, kako bi se brinula o obitelji. Jednog dana dobiva poziv od mlade Adele (26), koja je u potrazi za identitetom. Ona želi sama odlučivati o svom životu u patrijarhalnoj Albaniji.

Istog dana (16.2. u 17.05 sati) će biti prikazan i dokumentarac “Napad na Kapitol – Republikanska stranka nakon Trumpa”. Vrh Republikanske strane odlučio je da bivši predsjednik Donald Trump nije odgovoran za tragične događaje u napadu na vašingtonski Capital, a mnogi Republikanci nastavili su ga i dalje podržavati, dovodeći u pitanje legitimitet izbora. Stranka se također opirala i cenzuri najekstremnijih glasova u njihovim redovima, poput Marjorie Taylor Greene, kongresmenice iz Georgije koja je davala rasističke primjedbe i širila teorije zavjere, čak i vjerujući u QAnon.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.