PočetnaVijestiOtvorene prijave za radionicu "Hrvatski kratki film - online radionica filmske kritike...

Otvorene prijave za radionicu “Hrvatski kratki film – online radionica filmske kritike i analize” Višnje Vukašinović

-

Besplatna tromjesečna online edukativna radionica “Hrvatski kratki film – online radionica filmske kritike i analize” za cilj ima zainteresiranim polaznicima ponuditi osnovna znanja potrebna za analizu i interpretaciju filma kroz primjere provedbe istih na relevantnim suvremenim domaćim filmskim ostvarenjima kratkog metra svih filmskih rodova. Radionica je zamišljena kao edukativna online platforma čiji je cilj zainteresirane polaznike(ce) uputiti u temeljne postulate medija, kako na teorijskoj tako i na kontekstualnoj razini. Naglasak će biti stavljen na propitivanje izražajnih sredstava, njihovih mogućnosti i potencijalnih funkcija te na jedinstvene mogućnosti medija sagledanih u kontekstu njihovog razvoja kako unutar širih praksi tako i pojedinačnih autorskih poetika.

Radionica je prvenstveno namijenjena studentskoj populaciji, ali i zainteresiranim građanima svih dobnih skupina iz svih dijelova Hrvatske koji žele produbiti znanje o filmskoj umjetnosti i obogatiti svoju filmsku kulturu, te se upoznati s kretanjima unutar suvremenog hrvatskog filma.

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati životopis i motivacijsko pismo na mail adresu [email protected], najkasnije do ponedjeljka 10. siječnja 2022. godine.
Najbolji tekstovi nastali na radionici bit će objavljeni na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog društva filmskih kritičara zonafilma.com. Autorica i voditeljica radionice je filmska kritičarka i redovita suradnica našeg portala (“Prozori”) Višnja Vukašinović.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije