PočetnaVijestiOtvorene prijave za radionicu "Hrvatski kratki film - online radionica filmske kritike...

Otvorene prijave za radionicu “Hrvatski kratki film – online radionica filmske kritike i analize” Višnje Vukašinović

-

Besplatna tromjesečna online edukativna radionica “Hrvatski kratki film – online radionica filmske kritike i analize” za cilj ima zainteresiranim polaznicima ponuditi osnovna znanja potrebna za analizu i interpretaciju filma kroz primjere provedbe istih na relevantnim suvremenim domaćim filmskim ostvarenjima kratkog metra svih filmskih rodova. Radionica je zamišljena kao edukativna online platforma čiji je cilj zainteresirane polaznike(ce) uputiti u temeljne postulate medija, kako na teorijskoj tako i na kontekstualnoj razini. Naglasak će biti stavljen na propitivanje izražajnih sredstava, njihovih mogućnosti i potencijalnih funkcija te na jedinstvene mogućnosti medija sagledanih u kontekstu njihovog razvoja kako unutar širih praksi tako i pojedinačnih autorskih poetika.

Radionica je prvenstveno namijenjena studentskoj populaciji, ali i zainteresiranim građanima svih dobnih skupina iz svih dijelova Hrvatske koji žele produbiti znanje o filmskoj umjetnosti i obogatiti svoju filmsku kulturu, te se upoznati s kretanjima unutar suvremenog hrvatskog filma.

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati životopis i motivacijsko pismo na mail adresu [email protected], najkasnije do ponedjeljka 10. siječnja 2022. godine.
Najbolji tekstovi nastali na radionici bit će objavljeni na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog društva filmskih kritičara zonafilma.com. Autorica i voditeljica radionice je filmska kritičarka i redovita suradnica našeg portala (“Prozori”) Višnja Vukašinović.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za 3. Novu školu dokumentarnog filma

Filmaktiv otvara prijave za novu, treću generaciju polaznika Nove škole dokumentarnog filma. Prijaviti se može do 15. veljače 2023. godine.

“A Marriage” Kateřine Hager i Asada Faruqija na programu Al Jazeere Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "A Marriage" Kateřine Hager i Asada Faruqija.

“Kako spasiti mrtvog prijatelja” u kinima od 14. veljače

Film Marusje Siroječovskaje, "Kako spasiti mrtvog prijatelja" / "How to Save a Dead Friend" (2022) od 14. veljače dolazi u hrvatska kina.

Otvorene prijave za 32. Dane hrvatskog filma

Otvorene su prijave za 32. Dane hrvatskog filma, koji će se održati od 15. do 20. svibnja 2023. u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu.

“All the Beauty and the Bloodshed” – Glas kroz fotoaparat

Najnoviji film Laure Poitras, "All the Beauty and the Bloodshed" rastvara život Nan Goldin, poznate američke fotografkinje i aktivistice.

Otvorene prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator

Otvorene su prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator.

Hrvatska koprodukcija u programu 73. Berlinalea

U sklopu ovogodišnjeg Berlinalea, hrvatska će dokumentaristika biti zastupljena s jednim filmom, "Između revolucija" (2023) Vlada Petrija.

“38 at the Garden” – Osjetilo se i u Zagrebu

"38 at the Garden" (2022) debitantskog redatelja Franka Chija bavi se poznatim fenomenom košarkaškog "Linsanityja".

“All That Breathes” – Do neba i nazad

Za Oscara nominirani "All That Breathes" (2022) indijskog filmaša Shaunaka Sena, jedan je od najboljih dokumentaraca 2022. godine.

39. Sundance Film Festival: Velike nagrade doku-žirija filmovima “Going to Mars” i “The Eternal Memory”

Na 39. Sundance Film Festivalu Velike nagrade doku-žirija pripale su filmovima "Going to Mars" i "The Eternal Memory".