PočetnaNajaveKlub Pulske filmske tvornice: "Na vodi" i razgovor s Goranom Devićem

Klub Pulske filmske tvornice: “Na vodi” i razgovor s Goranom Devićem

-

Danas (četvrtak, 18.11.) u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice bit će prikazan dugometražni dokumentarac “Na vodi” (Petnaesta umjetnost, 2018.) u kojem redatelj i filmski pedagog Goran Dević opservacijski prikazuje životne priče ljudi koji se druže, dokoličare ili rade na utocima rijeka Odre, Kupe i Save. Filmu je žiri festivala DOK Leipzig dodijelio Posebno priznanje jer “na lijep način prikazuje kako ljudskost i preživljavanje nadilaze traume i ožiljke rata”.

Online gost večeri je redatelj filma Goran Dević, koji će s okupljenom publikom razgovarati o dugogodišnjem procesu nastanka ovog filma, dokumentarnim postupcima i pristupu protagonistima, medijskim odjecima i festivalskom životu filma.

U filmu “Na vodi” kroz poetski motiv prolaska rijeka upoznajemo galeriju raznovrsnih likova, koje autor majstorski i s puno ljubavi oslikava, ujedno secirajući društveno-političku i ekonomsku situaciju u svom rodnom gradu Sisku. Dvojica ribiča i najbolji prijatelji bili su u ratu na suprotstavljenim stranama; uspješan odvjetnik i njegov sin koji neumorno pliva pripremajući se za studij u Americi; tu je hrvatski branitelj i usamljenik Rambo te bivši radnik u Sisačkoj željezari, kao i njegov sin koji uz oca uči o preživljavanju; među svima njima je i gospođa koja pušta vijence niz Savu u sjećanje na muža i sinove, poginule u ratu.

Ulaz na projekciju je besplatan i u skladu s COVID mjerama. Filmskom programu moguće je prisustvovati online, pogledati film i sudjelovati u razgovoru putem Zoom linka (Meeting ID: 869 8767 4713).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije