PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Kismet" Nine Marije Paschalidou o fenomenu turskih sapunica

Al Jazeera Balkans: “Kismet” Nine Marije Paschalidou o fenomenu turskih sapunica

-

Na programu Al Jazeere Balkans danas (13.7. u 17.05, repriza u 23.05 sati) se prikazuje dokumentarni film “Kismet” (2014) grčke autorice Nine Marije Paschalidou o fenomenu turskih sapunica diljem svijeta. Dokumentarac prikazan na 9. DOKUartu u Bjelovaru, koproducirao je i hrvatski Nukleus film, a gledatelje vodi na putovanje od Sjeverne Afrike do Bliskog Istoka, Turske i Balkana kako bi se otkrilo tajnu uspjeha i snažnog utjecaja ovih sapunica na žene cijele regije.

Četvrtak (15.7. u 17.05, repriza u 23.05 sati) donosi prvu od ukupno dvije epizode serijala “The World According to AI” (“Velika iluzija – Umjetna inteligencija”, 2019.), koja prikazuje evoluciju umjetne inteligencije od njenog podrijetla nakon Drugog svjetskog rata do danas.

Dva dana kasnije, u subotu (17.7. u 17.05 sati) će se prikazati nova epizoda serijala “101 East”“Nepal’s Fake Orphans” (“Priče s Istoka – Lažna siročad iz Nepala”, 2020.). Svake godine tisuće stranaca doniraju novac ili volontiraju za pomoć siročadi u Nepalu. U stvarnosti, djeca koja žive u više od petsto sirotišta diljem zemlje, imaju roditelje.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije