PočetnaVijestiOtvorene prijave za 8. Star Film Fest

Otvorene prijave za 8. Star Film Fest

-

Star Film Fest je službeno otvorio prijave za natjecateljski program, a za sudjelovanje se mogu prijaviti svi mladi filmaši između 18 i 35 godina u godini proizvodnje filma. Prijavljeni filmovi ne smiju biti duži od 25 minuta te moraju biti producirani u protekle dvije godine, najranije 1. siječnja 2019. godine. Osmi Star Film Fest držat će se u Sisku od 26. do 28. kolovoza 2021. godine. Natjecateljski filmovi mogu se prijaviti u sljedećim kategorijama: dokumentarni, igrani, eksperimentalni, animirani i industrijski film.

Osim nagrada u spomenutim kategorijama, bit će dodijeljene nagrade “Specijalna zvjezdica” za najbolji film po ocjeni publike, najbolji regionalni film, najbolju montažu, najbolju fotografiju i selektorski najbolji film. Ove godine jedan od pobjedničkih filmova ima priliku osvojiti i  “Zvjezdanu prašinu” – novčanu nagradu koja će dobitnika potaknuti na daljnje stvaranje.

Prijave su otvorene do 16. svibnja 2021. godine, a svi uvjeti sudjelovanja mogu se pronaći u pravilniku. Prijaviti se može putem Festhome platforme ili putem prijavnice na službenoj stranici Star Film Festa. Prijava se podnosi na jedan od navedenih načina, kako ista ne bi pristigla putem Festhome platforme i putem službene stranice.

Prošlogodišnje, sedmo izdanje Star Film Festa održano je na lokaciji Kazališta 21 i online, putem live streama na službenoj stranici. Ove se godine organizatori nadaju zaprimiti još veći broj prijava.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.