PočetnaVijestiOtvorene prijave za 8. Star Film Fest

Otvorene prijave za 8. Star Film Fest

|

Star Film Fest je službeno otvorio prijave za natjecateljski program, a za sudjelovanje se mogu prijaviti svi mladi filmaši između 18 i 35 godina u godini proizvodnje filma. Prijavljeni filmovi ne smiju biti duži od 25 minuta te moraju biti producirani u protekle dvije godine, najranije 1. siječnja 2019. godine. Osmi Star Film Fest držat će se u Sisku od 26. do 28. kolovoza 2021. godine. Natjecateljski filmovi mogu se prijaviti u sljedećim kategorijama: dokumentarni, igrani, eksperimentalni, animirani i industrijski film.

Osim nagrada u spomenutim kategorijama, bit će dodijeljene nagrade “Specijalna zvjezdica” za najbolji film po ocjeni publike, najbolji regionalni film, najbolju montažu, najbolju fotografiju i selektorski najbolji film. Ove godine jedan od pobjedničkih filmova ima priliku osvojiti i  “Zvjezdanu prašinu” – novčanu nagradu koja će dobitnika potaknuti na daljnje stvaranje.

Prijave su otvorene do 16. svibnja 2021. godine, a svi uvjeti sudjelovanja mogu se pronaći u pravilniku. Prijaviti se može putem Festhome platforme ili putem prijavnice na službenoj stranici Star Film Festa. Prijava se podnosi na jedan od navedenih načina, kako ista ne bi pristigla putem Festhome platforme i putem službene stranice.

Prošlogodišnje, sedmo izdanje Star Film Festa održano je na lokaciji Kazališta 21 i online, putem live streama na službenoj stranici. Ove se godine organizatori nadaju zaprimiti još veći broj prijava.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Niz hrvatskih dokumentaraca i projekata na 17. Beldocsu

Na ovogodišnjem, 17. Beldocsu (22. - 29. svibnja), bit će prikazan cijeli niz hrvatskih dokumentarnih filmova.

17. Subversive Film Festival: “Favoriten” – Gospođa Idiskut i njeno odeljenje

"Favoriten" (2024) austrijske autorke Ruth Beckermann, prati jedno odeljenje najveće osnovne škole u bečkoj četvrti Favoriten.

Karla Crnčević: “Zajednica iz ‘Zemlje za nas’ funkcionira kao sigurno mjesto”

Redateljica Karla Crnčević porazgovarala je s nama prije skorašnje premijere svog filma "Zemlja za nas" (Zagreb film, 2024.).

Jučer otvoren 17. Subversive Festival

U zagrebačkom kinu Kinoteka jučer je otvoreno sedamnaesto izdanje Subversive Festivala.

Projekcija “El Shatt – nacrt za utopiju” u Hrvatskom državnom arhivu

U Hrvatskom državnom arhivu, 23. svibnja u 18 sati, bit će prikazan film "El Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka.

Otvorene prijave za 18. DORF

Otvorene su prijave za osamnaesto izdanje Festivala dokumentarnog rock filma DORF.

Dina Pokrajac: “Život bez kapitalizma itekako je moguć”

Direktorica i selektorica programa Subversive Film Festivala, Dina Pokrajac za naš portal najavljuje njegovo sedamnaesto izdanje.

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".