Početna Vijesti Održana presica uoči početka 7. Star Film Festa

Održana presica uoči početka 7. Star Film Festa

-

U Sisku je jučer (petak, 28.8.) održana službena press konferencija uoči 7. Star Film Festa, koji će se održati od 3. do 5. rujna ove godine. O nadolazećem izdanju festivala govorili su direktor festivala Matija Holjevac, gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček, predstavnik INA-e Damir Butković, voditelj video-produkcije Teo Vukšan i voditeljica media sektora Jana Župančić.

Organizatori su istaknuli kako je ovogodišnje izdanje po mnogo čemu posebno, predstavljen je novi web Star Film Festa, novi vizualni identitet te novitet u vidu online mogućnosti praćenja festivala paralelno s održavanjem festivala na lokaciji Kazališta 21 u Sisku.

Direktor Matija Holjevac izrazio je zadovoljstvo s brojem prijavljenih filmova, unatoč specifičnim okolnostima. Tako je Star Film Fest za natjecateljski dio programa ove godine zaprimio čak 816 filmova, a stručne selektorice su za natjecanje i prikazivanje odabrale 54 najbolja. Direktor festivala je predstavio i ovogodišnji žiri: Anu Trebše, Anu Đordić i Igora Jelinovića. Naglasio je i kako će se svi segmenti programa predviđeni za održavanje na lokaciji Kazališta 21 biti realizirani sukladno preporukama nacionalnog stožera.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je potporu grada Siska Star Film Festu, koju Grad festivalu pruža od prve godine postojanja te planira nastaviti i u nadolazećim izdanjima. Voditeljica media sektora Jana Župančić upoznala je pak medije s programom festivala uz naglasak na bogatom i opširnom popratnom sadržaju. Tako 7. Star Film Fest uz online natjecateljske projekcije u online izdanju i projekcije filmova “F20” (Arsen Anton Ostojić, 2018.) i “Zagrebački ekvinocij” (Svebor Mihael Jelić, 2019.), na lokaciji Kazališta 21 publici nudi i izložbu, radionice i glazbena događanja u koja će se svi zainteresirani moći uključiti i online i u vanjskom prostoru Kazališta 21.

Voditelj video-produkcije Teo Vukšan razjasnio je način online praćenja festivala putem službene web stranice, te je uputio zainteresirane na glasanje koje će također biti omogućeno. Sedmo izdanje Star Film Festa održat će se od 3. do 5. rujna u Sisku i online.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.