PočetnaVijestiOdržana presica uoči početka 7. Star Film Festa

Održana presica uoči početka 7. Star Film Festa

-

U Sisku je jučer (petak, 28.8.) održana službena press konferencija uoči 7. Star Film Festa, koji će se održati od 3. do 5. rujna ove godine. O nadolazećem izdanju festivala govorili su direktor festivala Matija Holjevac, gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček, predstavnik INA-e Damir Butković, voditelj video-produkcije Teo Vukšan i voditeljica media sektora Jana Župančić.

Organizatori su istaknuli kako je ovogodišnje izdanje po mnogo čemu posebno, predstavljen je novi web Star Film Festa, novi vizualni identitet te novitet u vidu online mogućnosti praćenja festivala paralelno s održavanjem festivala na lokaciji Kazališta 21 u Sisku.

Direktor Matija Holjevac izrazio je zadovoljstvo s brojem prijavljenih filmova, unatoč specifičnim okolnostima. Tako je Star Film Fest za natjecateljski dio programa ove godine zaprimio čak 816 filmova, a stručne selektorice su za natjecanje i prikazivanje odabrale 54 najbolja. Direktor festivala je predstavio i ovogodišnji žiri: Anu Trebše, Anu Đordić i Igora Jelinovića. Naglasio je i kako će se svi segmenti programa predviđeni za održavanje na lokaciji Kazališta 21 biti realizirani sukladno preporukama nacionalnog stožera.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je potporu grada Siska Star Film Festu, koju Grad festivalu pruža od prve godine postojanja te planira nastaviti i u nadolazećim izdanjima. Voditeljica media sektora Jana Župančić upoznala je pak medije s programom festivala uz naglasak na bogatom i opširnom popratnom sadržaju. Tako 7. Star Film Fest uz online natjecateljske projekcije u online izdanju i projekcije filmova “F20” (Arsen Anton Ostojić, 2018.) i “Zagrebački ekvinocij” (Svebor Mihael Jelić, 2019.), na lokaciji Kazališta 21 publici nudi i izložbu, radionice i glazbena događanja u koja će se svi zainteresirani moći uključiti i online i u vanjskom prostoru Kazališta 21.

Voditelj video-produkcije Teo Vukšan razjasnio je način online praćenja festivala putem službene web stranice, te je uputio zainteresirane na glasanje koje će također biti omogućeno. Sedmo izdanje Star Film Festa održat će se od 3. do 5. rujna u Sisku i online.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije