PočetnaNajave"Susjedi" Tomislava Žaje na programu Al Jazeere Balkans

“Susjedi” Tomislava Žaje na programu Al Jazeere Balkans

-

Na program Al Jazeere Balkanse danas (utorak, 8.12.) od 17.05 sati dolazi dokumentarni film “Susjedi” (Gral Film, 2018.) hrvatskog autora Tomislava Žaje. U njemu redatelj prati provedbu povratka štićenika Doma za psihički bolesne odrasle osobe “Osijek” u normalnu svakodnevicu, na svoj uobičajeno empatičan način prema pojedincima s psihičkim poteškoćama. Film je imao svjetsku premijeru na prošlogodišnjem ZagrebDoxu, a uz brojne nagrade osvojio je i Top of the Docs, za najbolji hrvatski dokumentarni film 2019. godine po izboru glavnog urednika portala Dokumentarni.net, Hrvoja Krstičevića.

U filmu “The Cut: Exploring FGM” (“Zločin nad ženama”) novinarka Fatma Naib istražuje obred ženskog obrezivanja, kojem je podvrgnuto najmanje 200 milijuna djevojki i žena diljem svijeta. Spomenuta praksa česta je u Africi, na Bliskom Istoku te u Aziji, a smatra ju se pripremom za udaju. Dokumentarac je na rasporedu sutra (srijeda, 9.12.) od 17.05 sati.

Posljednji dan ovog tjedna (13.12.), također u istom terminu od 17.05 sati, rezerviran je za film “Prvi put” (2016) autorice Mirjane Hrge, koji se prisjeća povijesne zlatne olimpijske medalje rukometne reprezentacije na OI u Atlanti 1996. godine.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije