PočetnaNajaveLiburnia uplovljava u Gomirje

Liburnia uplovljava u Gomirje

-

U suradnji s udrugom Gomirje u srcu 1599 i programskim pravcem “27 susjedstava” Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture u sklopu programa “Mreža kina na egzotičnim lokacijama”, Liburnia Film Festival će 8. i 13. kolovoza po prvi puta uploviti i u mjesto Gomirje nedaleko Ogulina, prekrasan ambijent nogometnog igrališta kraj Dobre.

U subotu, 8. kolovoza, na programu “Liburnia uplovljava” je film “Susjedi” (Gral Film, 2018.) Tomislava Žaje koji je lani na LFF-u osvojio nagradu za najbolju fotografiju. Nekoliko dana kasnije na istom mjestu, u četvrtak, 13. kolovoza, bit će prikazan i dokumentarac “Na vodi” (Petnaesta umjetnost, 2018.) Gorana Devića, koji je osvojio nagradu za najbolju režiju i dizajn zvuka.

“Susjedi” su opservacijski dokumentarac o grupi ljudi s mentalnom bolešću koji napuštaju instituciju nakon desetljeća provedenih u izolaciji, dok “Na vodi” prateći rijeku koja teče kroz središte Siska, gradi portret nekadašnjeg industrijskog grada.

Program “Liburnia uplovljava” turneja je pobjedničkih filmova festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivala (Ljetna pozornica Opatija, 24. – 28.8.2020.).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije