PočetnaNajaveLiburnia uplovljava u Gomirje

Liburnia uplovljava u Gomirje

-

U suradnji s udrugom Gomirje u srcu 1599 i programskim pravcem “27 susjedstava” Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture u sklopu programa “Mreža kina na egzotičnim lokacijama”, Liburnia Film Festival će 8. i 13. kolovoza po prvi puta uploviti i u mjesto Gomirje nedaleko Ogulina, prekrasan ambijent nogometnog igrališta kraj Dobre.

U subotu, 8. kolovoza, na programu “Liburnia uplovljava” je film “Susjedi” (Gral Film, 2018.) Tomislava Žaje koji je lani na LFF-u osvojio nagradu za najbolju fotografiju. Nekoliko dana kasnije na istom mjestu, u četvrtak, 13. kolovoza, bit će prikazan i dokumentarac “Na vodi” (Petnaesta umjetnost, 2018.) Gorana Devića, koji je osvojio nagradu za najbolju režiju i dizajn zvuka.

“Susjedi” su opservacijski dokumentarac o grupi ljudi s mentalnom bolešću koji napuštaju instituciju nakon desetljeća provedenih u izolaciji, dok “Na vodi” prateći rijeku koja teče kroz središte Siska, gradi portret nekadašnjeg industrijskog grada.

Program “Liburnia uplovljava” turneja je pobjedničkih filmova festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivala (Ljetna pozornica Opatija, 24. – 28.8.2020.).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Vlad Petri: “Ovo nije samo film o politici, već i o ljudima, prijateljstvu, ljubavi i povezanosti”

Rumunjski redatelj Vlad Petri na skorašnjem će ZagrebDoxu predstaviti svoj novi film, "Između revolucija" (2023).

Hrvatski projekti i filmovi na East Doc Platformu i Oberhausenu

Hrvatska dokumentaristika bit će zastupljena na dva važna filmska programa/manifestacije: East Doc Platformu te 69. Oberhausenu.

“Dokukino Eter”: Novi studentski program u Dokukinu KIC

U suradnji s Klubom studenata FPZG-a i Radio Studentom, zagrebačko Dokukino KIC pokreće novi filmsko-diskurzivni program "Dokukino Eter".

Nenad Puhovski: “Uvijek smo se trudili na festivalu imati značajan broj hrvatskih filmova”

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski za naš portal najavljuje devetnaesto izdanje najvećeg domaćeg festivala dokumentarnog filma.

“Djeca magle” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "Djeca magle" (2021) autorice Diễm Hà Lệ.

Sveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

Od 21. do 23. ožujka Sveučilište u Rijeci u Art-kino donosi Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ.

Damir Markovina: “Mostar je iznimno vitalna beštija”

U svom drugom autorskom filmu - "Dezerteri" - Damir Markovina se prisjeća odrastanja u Mostaru i okolnosti odlaska iz grada.

Melita Vrsaljko: “Pruga Knin-Zadar je krik propuštene prilike i izraz besmislenih politika”

Melita Vrsaljko za naš portal govori o svom filmskom prvijencu "Knin-Zadar" (Dinaridi Film, 2023.).

Bogat popratni program 19. ZagrebDoxa

ZagrebDox i ove godine nudi bogat popratni programski sadržaj, koji se sastoji od "masterclassova", panela, posebnih programa itd.

“AHA!”: Nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija na HTV-u

Na Prvom programu HTV-a, 27. ožujka u 20.15 sati, s emitiranjem kreće nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija "AHA!" Tamare Babun i Une Radić.