Početna Najave Liburnia uplovljava u Gomirje

Liburnia uplovljava u Gomirje

-

U suradnji s udrugom Gomirje u srcu 1599 i programskim pravcem “27 susjedstava” Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture u sklopu programa “Mreža kina na egzotičnim lokacijama”, Liburnia Film Festival će 8. i 13. kolovoza po prvi puta uploviti i u mjesto Gomirje nedaleko Ogulina, prekrasan ambijent nogometnog igrališta kraj Dobre.

U subotu, 8. kolovoza, na programu “Liburnia uplovljava” je film “Susjedi” (Gral Film, 2018.) Tomislava Žaje koji je lani na LFF-u osvojio nagradu za najbolju fotografiju. Nekoliko dana kasnije na istom mjestu, u četvrtak, 13. kolovoza, bit će prikazan i dokumentarac “Na vodi” (Petnaesta umjetnost, 2018.) Gorana Devića, koji je osvojio nagradu za najbolju režiju i dizajn zvuka.

“Susjedi” su opservacijski dokumentarac o grupi ljudi s mentalnom bolešću koji napuštaju instituciju nakon desetljeća provedenih u izolaciji, dok “Na vodi” prateći rijeku koja teče kroz središte Siska, gradi portret nekadašnjeg industrijskog grada.

Program “Liburnia uplovljava” turneja je pobjedničkih filmova festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivala (Ljetna pozornica Opatija, 24. – 28.8.2020.).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.