PočetnaVijesti"Mačka je uvijek ženska" na Sheffield Doc/Festu

“Mačka je uvijek ženska” na Sheffield Doc/Festu

-

Bitan kotačić na godišnjoj svjetskoj doku-festivalskoj turneji, Sheffield Doc/Fest trebao se ove godine po 27. put okrenuti oko svoje osi. Pandemija koronoavirusa i ovdje je poremetila planove organizatora i desetke tisuća posjetitelja, stoga je događaj originalno zakazan od 4. do 9. lipnja otkazan. Ipak, najveći britanski festival dokumentarnog filma nije u potpunosti prebrisan krpom zaborava.

Tako će ove godine dio od ukupno 115 filmova biti prikazan online – virtualno; dio i u samom Sheffieldu, od listopada do studenog, zavisno naravno i o epidemiološkoj situaciji. Organizatori unatoč restrikcijama najavljuju čak 31 svjetsku premijeru, petnaest međunarodnih, pet europskih te četrdeset britanskih.

Iz rakursa hrvatske dokumentaristike, lijepa je vijest o ulasku dokumentarnog filma “Mačka je uvijek ženska” (Kreativni sindikat, 2019.) redateljica Martine Meštrović i Tanje Vujasinović u program ovogodišnjeg Sheffield Doc/Festa. Dokumentarac o našoj vrsnoj kiparici Mariji Ujević Galetović bit će prikazan u programskoj sekciji Rima i ritam (Rhyme & Rhythm), namijenjenoj filmovima koji prožimaju Sedmu umjetnost s drugim oblicima umjetničkog djelovanja, od plesa i vizualne umjetnosti do performansa. Dokumentarac će biti dostupan na streaming platformi Doc/Player, predviđenoj za filmske profesionalce; odnosno Sheffield Doc/Fest Selects VOD-u, pay per view platformi za posjetitelje iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Scenarij i režiju “Mačke” supotpisuju Martina Meštrović i Tanja Vujasinović, za animaciju i dizajn bila je zadužena Martina Meštrović, a montažu Iva Kraljević. Direktor fotografije bio je Jasenko Rasol, dizajneri zvuka Alen i Nenad Sinkauz, dok je zvuk oblikovao Hrvoje Pelicarić. Film je nastao u produkciji Kreativnog sindikata (producent Igor Grubić).

Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici Sheffield Doc/Festa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije