PočetnaVijesti"Planet of the Humans": Gibbsov i Mooreov dokumentarac besplatno na YouTubeu

“Planet of the Humans”: Gibbsov i Mooreov dokumentarac besplatno na YouTubeu

-

Svaki projekt prikačen na američkog redatelja Michaela Moorea mora izazvati barem mrvicu pozornosti kod ljubitelja dokumentaristike. U ovom slučaju radi se o dokumentarnom filmu “Planet of the Humans” (2019) debitantskog autora Jeffa Gibsa, koji je s Mooreom već surađivao u producentskoj ulozi (“Ludi za oružjem”, “Fahrenheit 9/11”, “Fahrenheit 11/9”…). Moore je izvršni producent dokumentarca, a radi se o prvom dugometražnom filmskom ostvarenju njegove producentske kuće Rumble Media.

Film je svjetsku premijeru imao na Traverse City Film Festivalu, dok će ga publika sljedećih mjesec dana moći besplatno pogledati na Mooreovom YouTube kanalu. Datum početka emitiranja nije slučajno odabran, s obzirom na pedesetogodišnjicu početka obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. travnja). Prema najavama autora i samog Moorea, dokumetarac zastupa tezu da ljudi gube bitku za zaustavljanje klimatskih promjena, odnosno da je i sam zeleni pokret kompromitiran dubokim novčanicima korporativne Amerike.

Gibbsova je poruka da se svi moramo što prije probuditi i da prirodu neće spasiti puko inzistiranje na solarnim panelima i vjetroelektranama. Problem je, ističe, puno dublji i treba reagirati dok nije kasno. U filmu se pojavljuju brojni poznati sugovornici poput Ala Gorea, Richarda Bransona, Elona Muska i mnogih drugih.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije