PočetnaNajave"For Sama" na programu Al Jazeere Balkans

“For Sama” na programu Al Jazeere Balkans

-

U slotu Regioskop, koji se emitira svakog utorka u 17.05 sati i reprizno u 23.05 na Al Jazeeri Balkans, tijekom veljače ove godine gledatelji će imati priliku pogledati neke od najkvalitetnijih dokumentarnih ostvarenja prikazanih na Festivalu dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC).

Film “For Sama” (2019) Sirijke Waad al-Kateab i Britanca Edwarda Wattsa, koji je pobijedio na 2. AJB DOC Film Festivalu te osvojio nagradu Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost (BAFTA), bio je i u utrci za nagradu Oscar, a na Al Jazeeri Balkans bit će emitiran večeras, 11. veljače od 17 i 23 sata.

Dokumentarac prikazuje intimno putovanje jedne žene kroz ratno iskustvo, a izraz je ljubavi mlade majke prema kćerki. Govori o životu same autorice Waad al-Kateab, koja se zaljubljuje, udaje i rađa Samu u sirijskom Alepu dok se oko nje vodi strašan sukob.

Waad svojom kamerom bilježi nevjerojatne priče o gubitku, smijehu i preživljavanju, istovremeno se boreći s nemogućim izborom – pobjeći iz grada kako bi zaštitila život kćerke, znajući da bijeg znači odustajanje od borbe za slobodu za koju je već žrtvovala toliko mnogo.

Dokumentarac “For Sama” može se u navedenim terminima emitiranja pogledati i putem YouTube naloga ove televizije.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije