PočetnaVijestiPrijave u tijeku za 9. East Doc Platform

Prijave u tijeku za 9. East Doc Platform

-

Od 7. do 13. ožujka 2020. godine u Pragu je na rasporedu deveto izdanje East Doc Platforma, najvećeg industrijskog okupljanja specijaliziranog za doku-projekte iz Srednje i Istočne Europe. Spomenuti event spaja filmaše iz ovog dijela Europe s producentima, distributerima, festivalskim programerima i ostalim profesionalcima koji traže svoj interes na EDP-u.

East Doc Platform je sastavljen od nekoliko zasebnih cjelina (East Doc Forum, East Doc Market…), koje se odnose na pitching, individualne sastanke, radionice itd. Projekti u različitim fazama razvoja, produkcije i postprodukcije su dobrodošli. Oni odabrani pak ući će u bubanj za neku od nagrada. Glavnu – East Doc Platform Awardprošle je godine osvojila srpsko hrvatska koprodukcija “Muzej revolucije” (Uzrok / Restart) redatelja Srđana Keče.

Prijave za 9. East Doc Platform završavaju 8. studenog ove godine, a prijaviti se mogu i filmski profesionalci iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Manifestaciju organizira češki Institut dokumentarnog filma (IDF – Institute of Documentary Film) u suradnju s Jednim svijetom, međunarodnim festivalom dokumentarnog filma o ljudskim pravima.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije