PočetnaVijestiPrijave u tijeku za 9. East Doc Platform

Prijave u tijeku za 9. East Doc Platform

|

Od 7. do 13. ožujka 2020. godine u Pragu je na rasporedu deveto izdanje East Doc Platforma, najvećeg industrijskog okupljanja specijaliziranog za doku-projekte iz Srednje i Istočne Europe. Spomenuti event spaja filmaše iz ovog dijela Europe s producentima, distributerima, festivalskim programerima i ostalim profesionalcima koji traže svoj interes na EDP-u.

East Doc Platform je sastavljen od nekoliko zasebnih cjelina (East Doc Forum, East Doc Market…), koje se odnose na pitching, individualne sastanke, radionice itd. Projekti u različitim fazama razvoja, produkcije i postprodukcije su dobrodošli. Oni odabrani pak ući će u bubanj za neku od nagrada. Glavnu – East Doc Platform Awardprošle je godine osvojila srpsko hrvatska koprodukcija “Muzej revolucije” (Uzrok / Restart) redatelja Srđana Keče.

Prijave za 9. East Doc Platform završavaju 8. studenog ove godine, a prijaviti se mogu i filmski profesionalci iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Manifestaciju organizira češki Institut dokumentarnog filma (IDF – Institute of Documentary Film) u suradnju s Jednim svijetom, međunarodnim festivalom dokumentarnog filma o ljudskim pravima.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.