PočetnaVijestiOdabran program 6. Star Film Festa

Odabran program 6. Star Film Festa

-

Šesto izdanje Star Film Festa održat će se u Sisku od 29. do 31. kolovoza. Ove godine organizatori su se pohvalili s više od tisuću prijava iz šezdeset zemalja diljem svijeta, dok je dobar dio filmskih ostvarenja igrao na prestižnim festivalima poput Visions du Réela i Oberhausena.

Kako se festival polako bliži svom početku, tako su i selektorice Martina Mladenović i Anja Kavić prionule poslu i donijele odluku o ukupno 48 filmova koji će se prikazati u službenim konkurencijama Star Film Festa: dokumentarnoj, eksperimentalnoj, igranoj, industrijskoj te animiranoj.

Među spomenutim filmovima našlo se ukupno i četrnaest dokumentaraca, od kojih je domaćoj publici možda najpoznatiji “3. rujna 2015.” (Škola dokumentarnog filma Restart, 2018.) hrvatske autorice Sare Jurinčić. Film na zanimljiv eksperimentalno-dokumentarni način kolažno prikazuje događaje iz naslovnog datuma.

Od ostalih filmova, bar što se tiče festivalskog pedigrea, treba izdvojiti “Histories of Wolves” / “Histórias de lobos” (2018) Kineskinje Agnes Meng o portugalskim pastirima i njihovnim vjekovnim neprijateljima vukovima, koji je, između ostalih, igrao na uglednim Hot Docsu i Full Frame Documentary Film Festivalu.

Opširniju najavu i ostale zanimljivosti sa Star Film Festa čitajte na našim stranicama, kao i na službenom festivalskom pageu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije