PočetnaReagiranjaOdgovor DHFR-a HRT-u: Ustrajemo na zahtjevu iz svoje kampanje

Odgovor DHFR-a HRT-u: Ustrajemo na zahtjevu iz svoje kampanje

-

Hrvatska radiotelevizija uzvratila je jučer (13.7.) priopćenjem na početak kampanje “Meni se to gleda, HRT ne da!” Društva hrvatskih filmskih redatelja. Odgovor na HRT-ovo priopćenje DHFR je isti dan odaslao u medije. Kao i prethodne objave, i ovu prenosimo u cijelosti.

Drago nam je što smo kampanjom “Meni se to gleda, HRT ne da” potakli HRT na reakciju. U svom priopćenju HRT otvara nekoliko važnih tema o kojima svakako treba razgovarati, ali im je, nažalost, promakla ona koju smo pismom potakli ‒ sadržaj naše kampanje.

Ponavljamo: kampanju smo pokrenuli zbog rezultata posljednjeg Javnog poziva HRT-a i odluke da uz problematiziranje trajanja filmova te uz nestručne i uvredljive recenzije odbije emitirati 34 hrvatska filma, prikazana na 353 festivala i ovjenčana s 86 međunarodnih i nacionalnih nagrada, među kojima je i ona najviša koju Republika Hrvatska dodjeljuje za filmsku umjetnost.

Ustrajemo u svom zahtjevu da osobe odgovorne za rezultate spornog Javnog poziva ubuduće ne budu uključene u slične postupke i procjene te da za nestručne i uvredljive recenzije snose odgovornost.

Pozivamo HRT da čim prije objavi novi Javni poziv pridržavajući se temeljnog Zakona o HRT i Ugovora između Hrvatske radiotelevizije i Vlade RH. Nadamo se da će se nakon rješavanja ovog konkretnog problema otvoriti dijalog i o ostalim temama koje su važne za hrvatski film.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije