Otvorene su prijave za 16. Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox. Pozivaju se redatelji, producenti, distributeri i ostala ovlaštena tijela da prijave svoje dokumentarne filmove na šesnaesto izdanje ovog festivala koji će se održavati u Zagrebu od 15. do 22. ožujka 2020. Prijave se vrše isključivo putem online obrasca.

Službena konkurencija sastoji se od međunarodne i regionalne konkurencije. U međunarodnoj konkurenciji sudjeluju filmovi iz cijelog svijeta, osim onih koji sudjeluju u regionalnoj konkurenciji. Pravo sudjelovanja u regionalnoj konkurenciji imaju filmovi producirani ili koproducirani u jednoj od sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Rumunjska.

U službenoj konkurenciji mogu sudjelovati dokumentarni filmovi plasirani nakon 1. siječnja 2019. godine. Rok za prijavu filmova je 15. listopada 2019. godine (za filmove koji su dovršeni nakon siječnja 2019.), odnosno 15. studenoga 2019. za filmove u produkciji. U natjecateljskom programu festivala mogu sudjelovati isključivo filmovi koji nisu prethodno bili prikazani u Hrvatskoj.

Sve ostale informacije doznajte na službenoj stranici ZagrebDoxa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here