Povezivanjem programa 7. Antičkih filmskih večeri i 13. Festivala dokumentarnog rock filma – DORF, u Vinkovcima će ovogodišnji Filmski tjedan potrajati od 19. do 24. kolovoza. O bogatom programu, žiriju i popratnim događajima već smo pisali na našoj stranici.

Novost o kojoj, pak, nismo, tiče se gostovanja festivala u Umagu, gdje će ljubitelji glazbenih dokumentaraca nakon šest godina vidjeti filmove prikazane na DORF-u. Na tamošnjem Indirekt – Music & Art festivalu, koji se održava od 6. do 8. lipnja, bit će prikazani filmovi “Da li zaista postoji čovek koji se zove Žikica Simić?” (1996) Ivana Andrijanića, “Kad muzičari šokiraju” (2005) Dubravka Jagatića te “Viljuška puna ljubavi” (2012) Milice Jovčić i Aleksandre Milenković.

U Vinkovcima će također premijerno biti prikazan dokumentarno-igrani film hrvatskog autora Darka Puharića, “Prapovijesna noć Venere i Marsa” (Design Studio D, 2018.), koji prikazuje najstariji točno određen datum iz prapovijesti Vučedolske kulture, iščitan s keramičke posude pronađene na lokalitetu Vučedol.

Podrobnije informacije provjerite na službenoj festivalskoj stranici DORF-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here