PočetnaVijesti6. Star Film Fest: Otvoren poziv za volontere

6. Star Film Fest: Otvoren poziv za volontere

|

Prijave filmova za ovogodišnji, 6. Star Film Fest (Sisak, 29. – 31.8.) službeno su zatvorene. Festivalski organizatori iz Kino kluba Sisak iznimno su zadovoljni ovogodišnjim brojem prijava, kojih je ove godine pristiglo više od tisuću iz šezdeset država diljem svijeta. Dobar dio filmova, ističu iz Siska, prikazan je na uglednim filmovima poput Visions du Réela i Oberhausena.

Selekcijska komisija koju čine Martina Mladenović i Anja Kavić, odabrat će glavni program satkan od kategorija dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog, industrijskog i animiranog filma.

Kako se početak festivala sve više približava, Star Film Fest otvorio je i prijave za volontere. Iste traju do 1. kolovoza, a traže se mlade, energične i entuzijastične osobe, starije od osamnaest godina.

Sve ostale informacije doznajte na službenoj stranici Star Film Festa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.