PočetnaVijesti"Zašto mama vazda plače?" najbolji dokumentarac 7. Star Film Festa

“Zašto mama vazda plače?” najbolji dokumentarac 7. Star Film Festa

-

U Sisku je ovog vikenda (subota, 5.9.) završilo sedmo izdanje Star Film Festivala koje se održavalo od 3. do 5. rujna. Ukupno je na ovogodišnjem SFF-u prikazano 54 filma, koje su posjetitelji mogli pogledati online, a dio i na lokaciji Kazališta 21. Službena dodjela nagrada također je održana uživo putem online streama. Dobitnici su se, pak, zahvalili putem uobičajenih video-poruka, a nazočnima se u sisačkom Kazalištu 21 obratio i direktor Star Film Festa Matija Holjevac, koji je izrazio zadovoljstvo uspješno održanim festivalom.

Ovogodišnji žiri SFF-a bio je sastavljen od redatelja Igora Jelinovića, prošlogodišnje pobjednice Star Film Festa Ane Trebše te profesorice hrvatskog jezika i filozofije Ane Đordić. Oni su dodijelili nagrade u više različitih kategorija, a u nama najzanimljivoj – dokumentarnoj, najboljim filmom proglasili su “Zašto mama vazda plače?” (Akademija umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci / Samostalna produkcija; 2019.) hrvatske autorice Karmen Obrdalj koja otkriva ljubavna pisma svojih roditelja za vrijeme rata u Bosni. Podsjetimo, isti dokumentarac nedavno je na 18. Liburnia Film Festivalu osvojio nagrade za najbolju režiju i montažu.

Nakon dodjele nagrada, prikazan je igrani film “Zagrebački ekvinocij” (Svebor Mihael Jelić, 2019.), kojeg je najavio sisački glumac Patrik Gregurec. Ostale pobjednike i sve podrobnije informacije doznajte na službenoj stranici Star Film Festa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije