PočetnaVijesti4. Revija studentskog filma: Otvorene prijave za radionicu filmske kritike

4. Revija studentskog filma: Otvorene prijave za radionicu filmske kritike

-

S ciljem promoviranja studentskih filmova, ali i kritičkog promišljanja o filmu, na 4. Reviji studentskog filma održat će se intenzivna radionica filmske kritike. Njezin cilj je upoznavanje s ključnim alatima za osviješteno gledanja filma te njihova praktična primjena u vlastitim kraćim kritičkim tekstovima.

Razvijanje vještine prepoznavanja i analize filmskih izražajnih sredstava ključ je kvalitetnog gledanja filma koje omogućuje da ga argumentirano kritički vrednujemo. Kroz gledanje i analizu odabranih filmova na radionici će se usvajati filmološka znanja o strukturi filmskog djela, a razvijat će se i vještina interpretacije koja proizlazi iz mogućnosti njihova uočavanja. Središnji dio radionice temeljit će se na pisanju vlastitih kritičkih tekstova o filmovima s programa Revije, a poseban naglasak bit će stavljen na razvijanje vještine argumentacije odnosno utemeljenog i uvjerljivog izlaganja vlastitih vrijednosnih sudova.

Radovi polaznika bit će objavljeni na web stranici Revije i Kinokluba Zagreb, a autor/ica najboljeg osvrta dobit će godišnju pretplatu na Hrvatski filmski ljetopis. Radionica se organizira u partnerstvu s Kinoklubom Zagreb, a voditeljica radionice je filmska kritičarka Višnja Vukašinović.  Za prijavu je potrebno poslati kratko motivacijsko pismo na elektroničku adresu: [email protected].

Rok za prijave istječe 26. travnja ove godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije