PočetnaVijestiU tijeku prijave za Blankovu Filmsku školu

U tijeku prijave za Blankovu Filmsku školu

|

Udruga Blank otvorila je prijave za svoju Filmsku školu koja je zamišljena kao intenzivni dvomjesečni filmmaking program, vođen od strane dokazanih filmskih autora. Program Filmske škole funkcionira po principu cjelodnevnog masterclassa, dok svaki polaznik prolazi sve faze stvaralačkog procesa, ne limitirajući se na jednu djelatnost. Mentori će raditi s polaznicima na razvijanju ideja, radu s opremom, produkcijom i postprodukcijom.

Ovogodišnja Filmska škola pažnju će preusmjeriti na dokumentarni film, pa će se od svakog polaznika, s obzirom na praktični tip predavanja, očekivati da napravi vlastiti dokumentarac. Polaznike će u tajne nefikcijskog zanata, između ostalih, ove godine uputiti višestruko nagrađivani hrvatski redatelji Josip Lukić (“Majči”) i Ivan Ramljak (“Kino otok”, “Dom boraca”).

Škola će se pak održavati od 31.3. do 12.5.2019. godine, u zagrebačkim prostorijama Blanka u ulici kralja Zvonimira 21. Prijave su otvorene do 24. ožujka, a sve ostale informacije doznajte na službenoj stranici ovog filmskog programa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.

Dodjela Nagrade Dokumetar u Dokukinu KIC

U organizaciji portala Dokumentarni.net, u zagrebačkom Dokukinu KIC će u utorak, 18. lipnja u 19 sati, po peti put biti dodijeljena Nagrada Dokumetar.

17. Beldocs: Razbijanje utopije o dominantne poretke

Na ovogodišnjem Beldocsu svjedočili smo još jednom presjeku produkcije srpskog dokumentarnog filma.

“Posljednji valcer” – Film koji se pušta glasno

"Posljednji valcer" / "The Last Waltz" (1978) Martina Scorsesea publika i kritika nazivaju jednim od najboljih rock filmova svih vremena.