PočetnaVijestiU tijeku prijave za Blankovu Filmsku školu

U tijeku prijave za Blankovu Filmsku školu

-

Udruga Blank otvorila je prijave za svoju Filmsku školu koja je zamišljena kao intenzivni dvomjesečni filmmaking program, vođen od strane dokazanih filmskih autora. Program Filmske škole funkcionira po principu cjelodnevnog masterclassa, dok svaki polaznik prolazi sve faze stvaralačkog procesa, ne limitirajući se na jednu djelatnost. Mentori će raditi s polaznicima na razvijanju ideja, radu s opremom, produkcijom i postprodukcijom.

Ovogodišnja Filmska škola pažnju će preusmjeriti na dokumentarni film, pa će se od svakog polaznika, s obzirom na praktični tip predavanja, očekivati da napravi vlastiti dokumentarac. Polaznike će u tajne nefikcijskog zanata, između ostalih, ove godine uputiti višestruko nagrađivani hrvatski redatelji Josip Lukić (“Majči”) i Ivan Ramljak (“Kino otok”, “Dom boraca”).

Škola će se pak održavati od 31.3. do 12.5.2019. godine, u zagrebačkim prostorijama Blanka u ulici kralja Zvonimira 21. Prijave su otvorene do 24. ožujka, a sve ostale informacije doznajte na službenoj stranici ovog filmskog programa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije