PočetnaVijestiSinoć svečano otvoreni 23. Filmska revija mladeži i 11. Four River Film...

Sinoć svečano otvoreni 23. Filmska revija mladeži i 11. Four River Film Festival

-

Sinoć su u Karlovcu svečano otvoreni 23. Filmska revija mladeži i 11. Four River Film Festivala kojeg organiziraju Kinoklub Karlovac i Hrvatski filmski savez, čime je označen početak filmske groznice u gradu Karlovcu. Već dvanaestu godinu u Karlovcu, ove međunarodne manifestacije omogućuju mladim filmašima prostor za projekciju svojih ideja i vizija pred širom publikom. Festivalska selekcijska komisija u sastavu: Ana Đordić, Boško Picula i Stipe Radić, tako je i ove godine pregledala gotovo tisuću filmova među kojima je odabrala 76 koji će biti prikazani u sklopu natjecateljskog programa.

Službeno otvorenje ovogodišnjeg žutog filmskog programa održano je na obali Korane s početkom u 20 sati. Nakon video pozdrava prošlogodišnjih pobjednika iz Španjolske, pozornicu su okupirali dugogodišnji prijatelji Revije i Festivala koji će obnašati ulogu tzv. Velikog žirija. Oni su mlada redateljica Barbara Vekarić, zatim američki filmski redatelj Rick Stevenson te filmski montažer Nikola Janković iz Srbije. Osim Velikog žirija, nagrade dodijeljuje i Mali žiri u sastavu od četrnaest mladih članova, nakon čijeg se dolaska na pozornicu publikom proširio veliki pljesak. Festivalska pravila i ove godine ostaju ista, pa će Veliki žiri i ove godine dodijeliti devet nagrada, a Mali sedam, uz Nagradu publike.

Festivalska večer započela je programom Nekad laureati Revije i Festivala, a danas… u sklopu kojeg je predstavljen film Tomislava Stojanovića “A di si ti meni”. On je svoje prve filmske korake napravio u Studiju kreativnih ideja Gunja te je 2008. godine osvojio festivalski Grand Prix, a sinoć smo ga na obali Korane imali prilike upoznati između ostalog i u ulozi montažera višestruko nagrađivanog filma “Srbenka” (Restart, 2018.) redatelja Nebojše Sljepčevića, koji je osobno predstavio film prije projekcije.

U iduća četiri dana uz službeni natjecateljski program koji se održava u Gradskom kazalištu Zorin dom, filmska karavana putuje po cijeloj karlovačkoj županiji uz večernje projekcije na obalama rijeka Mrežnice, Dobre i Kupe. Detaljan festivalski program potražite na sljedećoj poveznici


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije