Hrvatska radiotelevizija ovoga je ljeta pripremila premijere brojnih sportskih dokumentarnih filmova koji će početi s prikazivanjem uoči Svjetskog nogometnog prvenstva na Drugom programu HTV-a. Uz sportski program koji će, osim prijenosa utakmica, sadržavati i studijske emisije, analize te javljanja iz ruskih gradova u kojima će se igrati utakmice prvenstva, gledatelji HTV-a tako će moći gledati i brojne sportske dokumentarce.

Među njima je i premijera serijala “Jedan na jedanaest” / “One to Eleven” (2018) koji će nas približiti nekim izvanrednim trenucima FIFA Svjetskog kupa. Film prati jedanaest najljepših trenutaka iz povijesti Svjetskih nogometnih prvenstava ispričana kroz priču jedanaest velikih nogometnih zvijezda. U filmu o čaroliji nogometa i što nogomet čini tako posebnim pričaju Paolo Rossi, Carles Puyol, Andrea Pirlo, Marcel Dessaily, Andreas Brehme

Od domaćih dokumentarnih filmova tu su “Vatreni” (2018) koji će biti prikazan na Drugom programu HTV-a, 13. lipnja u 21 sat. Ovo ostvarenje donosi pogled izvana na hrvatsku nogometnu reprezentaciju i njen povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Film je sniman čak tri godine i obuhvaća fenomen Vatrenih u kontekstu male nepoznate zemlje proizašle iz ratnih stradanja te uz snimke s nogometnih terena obiluje emotivnim svjedočenjima samih protagonista. Režirao ga je meksički redatelj Edson Ramirez koji se u djetinjstvu zaljubio u Vatrene, dok je producent filma Miroslav Blažević mlađi.

Osim premijera, u stanci između nogometnih utakmica u najgledanijim večernjim terminima bit će prikazani dokumentarni filmovi o najpoznatijim velikanima sporta kao što su Lionel Messi, Pele, David Beckham, Ayrton Senna, Muhamed Ali itd. Uz to, sve one koje zanima stvarni život običnih ljudi u Rusiji, vjerojatno će zainteresirati dokumentarni serijal Gorana Milića “Put u Rusiju”, koji se počinje prikazivati 4. lipnja na Drugom programu HTV-a, odmah nakon Regionalnog dnevnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here