PočetnaVijestiOtvorene prijave za 14. ZagrebDox

Otvorene prijave za 14. ZagrebDox

|

Najveći hrvatski festival dokumentarnog filma, ZagrebDox, jučer je službeno otvorio prijavnu kapiju svojeg četrnaestog izdanja koje će se u Zagrebu održavati od 25. veljače do 4. ožujka 2018. godine. Pozivaju se svi redatelji, producenti, distributeri i ostala ovlaštena tijela da prijave svoje dokumentarne filmove na 14. Dox, i to isključivo putem online obrasca.

Festivalski program sastoji se od službene konkurencije, službenog programa (posebni tematski programi) i retrospektiva. Službena natjecateljska konkurencija sadrži međunarodni i regionalni program, dok u međunarodnom natjecateljskom dijelu sudjeluju filmovi iz cijelog svijeta, osim onih iz regionalne konkurencije.

Pravo sudjelovanja u regionalnoj konkurenciji imaju filmovi producirani ili koproducirani u jednoj od sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Rumunjska. U službenoj konkurenciji mogu sudjelovati dokumentarni filmovi plasirani nakon 1. siječnja 2017. godine.

Rok za prijavu filmova je 15. listopada 2017. godine (za filmove koji su dovršeni nakon siječnja 2017.), odnosno 15. studenoga (za filmove u produkciji). U natjecateljskom programu festivala mogu sudjelovati isključivo filmovi koji nisu prethodno bili prikazani u Hrvatskoj. Naknada za prijavu se ne plaća.

Sve ostale informacije doznajte na službenoj stranici ZagrebDoxa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.

Dodjela Nagrade Dokumetar u Dokukinu KIC

U organizaciji portala Dokumentarni.net, u zagrebačkom Dokukinu KIC će u utorak, 18. lipnja u 19 sati, po peti put biti dodijeljena Nagrada Dokumetar.

17. Beldocs: Razbijanje utopije o dominantne poretke

Na ovogodišnjem Beldocsu svjedočili smo još jednom presjeku produkcije srpskog dokumentarnog filma.

“Posljednji valcer” – Film koji se pušta glasno

"Posljednji valcer" / "The Last Waltz" (1978) Martina Scorsesea publika i kritika nazivaju jednim od najboljih rock filmova svih vremena.