Najveći hrvatski festival dokumentarnog filma, ZagrebDox, jučer je službeno otvorio prijavnu kapiju svojeg četrnaestog izdanja koje će se u Zagrebu održavati od 25. veljače do 4. ožujka 2018. godine. Pozivaju se svi redatelji, producenti, distributeri i ostala ovlaštena tijela da prijave svoje dokumentarne filmove na 14. Dox, i to isključivo putem online obrasca.

Festivalski program sastoji se od službene konkurencije, službenog programa (posebni tematski programi) i retrospektiva. Službena natjecateljska konkurencija sadrži međunarodni i regionalni program, dok u međunarodnom natjecateljskom dijelu sudjeluju filmovi iz cijelog svijeta, osim onih iz regionalne konkurencije.

Pravo sudjelovanja u regionalnoj konkurenciji imaju filmovi producirani ili koproducirani u jednoj od sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Rumunjska. U službenoj konkurenciji mogu sudjelovati dokumentarni filmovi plasirani nakon 1. siječnja 2017. godine.

Rok za prijavu filmova je 15. listopada 2017. godine (za filmove koji su dovršeni nakon siječnja 2017.), odnosno 15. studenoga (za filmove u produkciji). U natjecateljskom programu festivala mogu sudjelovati isključivo filmovi koji nisu prethodno bili prikazani u Hrvatskoj. Naknada za prijavu se ne plaća.

Sve ostale informacije doznajte na službenoj stranici ZagrebDoxa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here