Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Moj život bez zraka"

Nakon svjetske premijere na dokumentarno-festivalskom majorukanadskom 24. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Hot Docs, “Moj život bez zraka” (Restart, 2017.) hrvatske autorice Bojane Burnać ušao je i u službeni natjecateljski program ovogodišnjih Karlovih Vara. Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima ove će se godine održati po 52. put (30.6. – 8.7.), a radi se o jednom od najvećih europskih festivala koji godišnje rotira dvjestotinjak filmskih naslova značajne umjetničke težine. 

“Moj život bez zraka” u prvi plan gura rekordera u ronjenju na dah Gorana Čolaka, poetski prikazujući sve užitke i životne rizike što ih ovaj ekstremni sport neminovno donosi sa sobom. Za glavnu dokumentarnu nagradu Burnać će se boriti s još deset redateljica i redatelja (u KV-u je i Vít Klusák, primjerice, dobri poznanik iz vremena “Češkog sna” i “Češkog mira”) čiji su filmovi također ušli u natjecateljsku doku-konkurenciju.

Podsjetimo, “Moj život bez zraka” svjetsku je premijeru doživio na 24. Hot Docsu, a ona europska zakazana je upravo za Češku i ovogodišnje Karlove Vare. Prošle godine put Karlovih Vara otišli su “Turizam!” (ADU Zagreb / Kino klub Split; 2016.) Tonćija Gaćine, odnosno manjinska hrvatska koprudukcija Nukleus filma, “Houston, imamo problem!” (2016) slovenskog redatelja Žige Virca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here