PočetnaVijesti"Moj život bez zraka" na Hot Docsu!

“Moj život bez zraka” na Hot Docsu!

-

Iz daleke Kanade stižu odlične vijesti za domaću dokumentarnu industriju. Naime, hrvatski dokumentarni film “Moj život bez zraka” (Restart, 2017.) redateljice Bojane Burnać ušao je u glavni natjecateljski program 24. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Hot Docs (27.4. – 7.5.).

Hot Docs je najveći sjevernoamerički festival dokumentarnog filma i jedan od svjetskih doku-festivalskih majora koji godišnje posjeti oko 200 tisuća gledatelja s plaćenom ulaznicom. “Moj život bez zraka” upravo će u Torontu doživjeti svoju svjetsku premijeru, a kao prvi hrvatski dokumentarni film u Hot Docsovoj natjecateljskoj konkurenciji (International Spectrum / Međunarodni spektar), ukrstit će koplja s još jedanaest filmova iz svih krajeva svijeta.

“Život” govori o užicima, ali i rizicama maksimalnog držanja daha, kroz priču glavnog protagonista Gorana Čolaka koji pomiče granice izdržljivosti tijela, probijajućih rekorde u službenim disciplinama ronjenja na dah. Bojana Burnać uz režiju filma potpisuje i njegovu kameru i scenarij. Producentsku zadaću obavljao je Oliver Sertić, montažersku Jelena Maksimović, dizajner zvuka bio je Jakov Munižaba, dok se izvršno-producentskog posla primio Tibor Keser.

Dokumentarni film “Život bez zraka” u Torontu će predstaviti redateljica, producent te glavni protagonist filma, dok je premijera dogovorena za 30. travnja, uz dodatne projekcije u Torontu 1. i 7. svibnja. U Kanadi će uz ostvarenje Bojane Burnać, u programu Singular Sensation(s) za filmove koji prikazuju kulturološki utjecaj izraženih ličnosti, biti prikazan i dokumentarni film hrvatske autorice s prebivalištem u Španjolskoj, “La Chana” (2016) Lucije Stojević.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije