Početna Najave Poznat žiri 11. DORF-a

Poznat žiri 11. DORF-a

-

Kako se polako bliži početak 11. Festivala dokumentarnog rock filma – DORF-a, tako doznajemo sve više informacija o najnovijem izdanju poznate glazbeno-dokumentarne manifestacije. Ona trenutno najvažnija tiče se ocjenjivačkog žirija koji će birati najbolje dokumentarno ostvarenje među njih ukupno osam iz regionalne konkurencije. Ovogodišnji DORF žiri tako će sačinjavati: redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija.

U kategoriji Tajna povijest rocka tijekom kolovoza u Primoštenu (5. – 9.8.) i Vinkovcima (26. – 28.8.) prikazat će se ukupno devet filmova, dok će najnovije festivalsko izdanje biti posvećeno velikom prijatelju festivala, nedavno preminulom glazbenom kritičaru Anti Perkoviću. U znak sjećanja na druženja s Antom publika će vidjeti ekskluzivnu epizodu dokumentarnog TV serijala “Borderland Soundtrack” novosadske autorice Brankice Drašković, uz razgovor o radijskom angažmanu i knjigama, u suradnji s knjižarom Rockmark iz Zagreba.

Podsjećamo, dobitnik ovogodišnje DORF Nagrade za životno djelo vinkovački je strip autor Dubravko Mataković, a Posebno priznanje DORF-a za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš. Autor ovogodišnijh nagrada je, pak, splitski slikar, kipar i stripaš Miro Župa.

Mario Grobenski, fotograf iz Koprivnice predstavit će samostalnom izložbom svoje radove iz ciklusa “House where nobody lives”, odnsono crno-bijele analogne koncertne fotografije. Doktor znanosti Mario Kovač poznat je kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf i dramaturg. Sudjelovao je u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa, autor je kviza “Kvizna situacija” i duhoviti erudit koji garantira zabavu u hladu borova, točnije zabavnom kvizu za posjetitelje DORF-a.

Glavni filmski program ovogodišnjeg festivala održat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primištenu, dok će vinkovački dio biti održan od 24. do 26. kolovoza u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv. Ilije u centru Vinkovaca.

Ulaznice za primoštenski festival SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u skopu DORF-a. Opširnije na sljedećoj poveznici.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Poznat žiri 21. Mediteran Film Festivala

Poznat je i žiri 21. Mediteran Film Festivala, koji će se od 19. do 22. kolovoza održati u Širokom Brijegu.

Jelena Androić: “Mač opće neizvjesnosti još uvijek visi nad našim glavama”

Izvršna direktorica Liburnia Film Festivala za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje festivala, koje nastaje u nikad težim općim uvjetima.

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.