PočetnaNajavePoznat žiri 11. DORF-a

Poznat žiri 11. DORF-a

-

Kako se polako bliži početak 11. Festivala dokumentarnog rock filma – DORF-a, tako doznajemo sve više informacija o najnovijem izdanju poznate glazbeno-dokumentarne manifestacije. Ona trenutno najvažnija tiče se ocjenjivačkog žirija koji će birati najbolje dokumentarno ostvarenje među njih ukupno osam iz regionalne konkurencije. Ovogodišnji DORF žiri tako će sačinjavati: redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija.

U kategoriji Tajna povijest rocka tijekom kolovoza u Primoštenu (5. – 9.8.) i Vinkovcima (26. – 28.8.) prikazat će se ukupno devet filmova, dok će najnovije festivalsko izdanje biti posvećeno velikom prijatelju festivala, nedavno preminulom glazbenom kritičaru Anti Perkoviću. U znak sjećanja na druženja s Antom publika će vidjeti ekskluzivnu epizodu dokumentarnog TV serijala “Borderland Soundtrack” novosadske autorice Brankice Drašković, uz razgovor o radijskom angažmanu i knjigama, u suradnji s knjižarom Rockmark iz Zagreba.

Podsjećamo, dobitnik ovogodišnje DORF Nagrade za životno djelo vinkovački je strip autor Dubravko Mataković, a Posebno priznanje DORF-a za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš. Autor ovogodišnijh nagrada je, pak, splitski slikar, kipar i stripaš Miro Župa.

Mario Grobenski, fotograf iz Koprivnice predstavit će samostalnom izložbom svoje radove iz ciklusa “House where nobody lives”, odnsono crno-bijele analogne koncertne fotografije. Doktor znanosti Mario Kovač poznat je kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf i dramaturg. Sudjelovao je u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa, autor je kviza “Kvizna situacija” i duhoviti erudit koji garantira zabavu u hladu borova, točnije zabavnom kvizu za posjetitelje DORF-a.

Glavni filmski program ovogodišnjeg festivala održat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primištenu, dok će vinkovački dio biti održan od 24. do 26. kolovoza u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv. Ilije u centru Vinkovaca.

Ulaznice za primoštenski festival SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u skopu DORF-a. Opširnije na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije