Početna Najave "Tajna povijest DORF-a" u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara

“Tajna povijest DORF-a” u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara

-

Tijekom lipnja i srpnja u zagrebačkom Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara održat će se četiri warm-up programa kao zagrijavanje za ovogodišnje, ukupno dvanaesto izdanje dokumentarno-glazbenog festivala DORF. Organizatori najavljuju i ekskluzivnu, premijernu prezentaciju “Tajnu povijest DORF-a” powered by PechaKucha, koja će ovoga ljeta biti organizirana u Zagrebu, Primoštenu i Vinkovcima. U ugodnom druženju i opuštenom ambijentu tako će se na zanimljiv način predstaviti prijatelji i suradnici festivala DORF.

Prvo predstavljanje “Tajne povijesti” kreće već danas (četvrtak, 7.6. u 21 sat) u Vintage Industrial Baru. Koncept “20 slika u 20 sekundi” u kojem će se pod voditeljskom palicom Marija Kovača pojedinci predstaviti i ispričati svoju priču, zadan je legendarnom labelu Slušaj najglasnije i dobitniku DORF nagrade za životno djelo Zdenku Franjiću, konceptualnom umjetniku i članu ovogodišnjeg DORF žirija Siniši Labroviću, vlasniku knjižare Rockmark Krešimiru Blaževiću, strip zaljubljeniku i ilustratoru Vladimiru Šagadinu, nagrađivanom redatelju Damiru Čučiću, glazbeniku i producentu Valentu Samardžiji, redatelju i producentu Leonu Rizmaulu, rockabilly glazbeniku koji je rekordnih tri puta svirao na DORF-u – Branku Radovančeviću, ekipi iz Festivala fotografije Organ vida te mladim dizajnerima koji rade festival Plan D.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.

Prva DORF warm up večer u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara organizirana je prošle nedjelje (3.6.) kada je predstavljamo reizdanje knjige “Sedma republika” pokojnog Ante Perkovića u društvu sa Zoranom Stajčićem, Zdenkom Franjićem, Krešimirom Blaževićem i Borutom Šeparovićem. Okupljeni su gledali i film “Geto – tajni život grada” (1995) autora Mladena Matičevića i Ivana Markova.

Sljedeće OFF DORF warm up večeri u Ljetnom vrtu zakazane su za 17.6. i 8.7.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Poznat žiri 21. Mediteran Film Festivala

Poznat je i žiri 21. Mediteran Film Festivala, koji će se od 19. do 22. kolovoza održati u Širokom Brijegu.

Jelena Androić: “Mač opće neizvjesnosti još uvijek visi nad našim glavama”

Izvršna direktorica Liburnia Film Festivala za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje festivala, koje nastaje u nikad težim općim uvjetima.

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.