PočetnaNajave"Tajna povijest DORF-a" u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara

“Tajna povijest DORF-a” u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara

|

Tijekom lipnja i srpnja u zagrebačkom Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara održat će se četiri warm-up programa kao zagrijavanje za ovogodišnje, ukupno dvanaesto izdanje dokumentarno-glazbenog festivala DORF. Organizatori najavljuju i ekskluzivnu, premijernu prezentaciju “Tajnu povijest DORF-a” powered by PechaKucha, koja će ovoga ljeta biti organizirana u Zagrebu, Primoštenu i Vinkovcima. U ugodnom druženju i opuštenom ambijentu tako će se na zanimljiv način predstaviti prijatelji i suradnici festivala DORF.

Prvo predstavljanje “Tajne povijesti” kreće već danas (četvrtak, 7.6. u 21 sat) u Vintage Industrial Baru. Koncept “20 slika u 20 sekundi” u kojem će se pod voditeljskom palicom Marija Kovača pojedinci predstaviti i ispričati svoju priču, zadan je legendarnom labelu Slušaj najglasnije i dobitniku DORF nagrade za životno djelo Zdenku Franjiću, konceptualnom umjetniku i članu ovogodišnjeg DORF žirija Siniši Labroviću, vlasniku knjižare Rockmark Krešimiru Blaževiću, strip zaljubljeniku i ilustratoru Vladimiru Šagadinu, nagrađivanom redatelju Damiru Čučiću, glazbeniku i producentu Valentu Samardžiji, redatelju i producentu Leonu Rizmaulu, rockabilly glazbeniku koji je rekordnih tri puta svirao na DORF-u – Branku Radovančeviću, ekipi iz Festivala fotografije Organ vida te mladim dizajnerima koji rade festival Plan D.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.

Prva DORF warm up večer u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara organizirana je prošle nedjelje (3.6.) kada je predstavljamo reizdanje knjige “Sedma republika” pokojnog Ante Perkovića u društvu sa Zoranom Stajčićem, Zdenkom Franjićem, Krešimirom Blaževićem i Borutom Šeparovićem. Okupljeni su gledali i film “Geto – tajni život grada” (1995) autora Mladena Matičevića i Ivana Markova.

Sljedeće OFF DORF warm up večeri u Ljetnom vrtu zakazane su za 17.6. i 8.7.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.

U srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program "Filmodrom ljetno kino" Udruge DOKUart.

Riječka premijera “Galeba” u Ljetnom Art-kinu

U Ljetnom Art-kinu 3. srpnja održat će se riječka premijera dokumentarnog filma "Galeb" (Greta Creative Network, 2024.) Davida Lušičića.

Parakartografija Luca Moulleta

U ovom esejističkom serijalu "Mineur/majeur" zavirujemo u opskurne - najčešće kratkometražne i srednjemetražne – ćoškove opusa kanonizovanih reditelja.

“Na Adamantu: Nitko nije savršen”: Prva projekcija ovosezonskog “Slučajnog kina” na Molo longu

Na prvoj projekciji ovosezonskog ciklusa "Slučajnog kina" prikazat će se dokumentarni film "Na Adamantu: Nitko nije savršen" (2023).

7. AJB DOC propituje pojam pravde i pravednosti

Sedmi festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) održat će se od 13. do 17. rujna 2024. godine u Sarajevu.

“C.S.A.: The Confederate States of America” – Ropstvo kao izvor humora

"C.S.A.: The Confederate States of America" Kevin Willmotta, poseban je po tome što pseudodokumentarni film spaja sa spekulativnim žanrom alternativne povijesti.