Početna Najave "Tajna povijest DORF-a" u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara

“Tajna povijest DORF-a” u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara

-

Tijekom lipnja i srpnja u zagrebačkom Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara održat će se četiri warm-up programa kao zagrijavanje za ovogodišnje, ukupno dvanaesto izdanje dokumentarno-glazbenog festivala DORF. Organizatori najavljuju i ekskluzivnu, premijernu prezentaciju “Tajnu povijest DORF-a” powered by PechaKucha, koja će ovoga ljeta biti organizirana u Zagrebu, Primoštenu i Vinkovcima. U ugodnom druženju i opuštenom ambijentu tako će se na zanimljiv način predstaviti prijatelji i suradnici festivala DORF.

Prvo predstavljanje “Tajne povijesti” kreće već danas (četvrtak, 7.6. u 21 sat) u Vintage Industrial Baru. Koncept “20 slika u 20 sekundi” u kojem će se pod voditeljskom palicom Marija Kovača pojedinci predstaviti i ispričati svoju priču, zadan je legendarnom labelu Slušaj najglasnije i dobitniku DORF nagrade za životno djelo Zdenku Franjiću, konceptualnom umjetniku i članu ovogodišnjeg DORF žirija Siniši Labroviću, vlasniku knjižare Rockmark Krešimiru Blaževiću, strip zaljubljeniku i ilustratoru Vladimiru Šagadinu, nagrađivanom redatelju Damiru Čučiću, glazbeniku i producentu Valentu Samardžiji, redatelju i producentu Leonu Rizmaulu, rockabilly glazbeniku koji je rekordnih tri puta svirao na DORF-u – Branku Radovančeviću, ekipi iz Festivala fotografije Organ vida te mladim dizajnerima koji rade festival Plan D.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.

Prva DORF warm up večer u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara organizirana je prošle nedjelje (3.6.) kada je predstavljamo reizdanje knjige “Sedma republika” pokojnog Ante Perkovića u društvu sa Zoranom Stajčićem, Zdenkom Franjićem, Krešimirom Blaževićem i Borutom Šeparovićem. Okupljeni su gledali i film “Geto – tajni život grada” (1995) autora Mladena Matičevića i Ivana Markova.

Sljedeće OFF DORF warm up večeri u Ljetnom vrtu zakazane su za 17.6. i 8.7.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Case study “Jedne od nas”: Zahvatiti šire od filmske slike

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu održan je i case study dokumentarnog filma "Jedne od nas" (2020) hrvatskog redatelja Đure Gavrana.

Hrvatski filmovi na Doclisboi, Jihlavi i Viennaleu

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.