PočetnaNajave"Tajna povijest DORF-a" u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara

“Tajna povijest DORF-a” u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara

-

Tijekom lipnja i srpnja u zagrebačkom Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara održat će se četiri warm-up programa kao zagrijavanje za ovogodišnje, ukupno dvanaesto izdanje dokumentarno-glazbenog festivala DORF. Organizatori najavljuju i ekskluzivnu, premijernu prezentaciju “Tajnu povijest DORF-a” powered by PechaKucha, koja će ovoga ljeta biti organizirana u Zagrebu, Primoštenu i Vinkovcima. U ugodnom druženju i opuštenom ambijentu tako će se na zanimljiv način predstaviti prijatelji i suradnici festivala DORF.

Prvo predstavljanje “Tajne povijesti” kreće već danas (četvrtak, 7.6. u 21 sat) u Vintage Industrial Baru. Koncept “20 slika u 20 sekundi” u kojem će se pod voditeljskom palicom Marija Kovača pojedinci predstaviti i ispričati svoju priču, zadan je legendarnom labelu Slušaj najglasnije i dobitniku DORF nagrade za životno djelo Zdenku Franjiću, konceptualnom umjetniku i članu ovogodišnjeg DORF žirija Siniši Labroviću, vlasniku knjižare Rockmark Krešimiru Blaževiću, strip zaljubljeniku i ilustratoru Vladimiru Šagadinu, nagrađivanom redatelju Damiru Čučiću, glazbeniku i producentu Valentu Samardžiji, redatelju i producentu Leonu Rizmaulu, rockabilly glazbeniku koji je rekordnih tri puta svirao na DORF-u – Branku Radovančeviću, ekipi iz Festivala fotografije Organ vida te mladim dizajnerima koji rade festival Plan D.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.

Prva DORF warm up večer u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara organizirana je prošle nedjelje (3.6.) kada je predstavljamo reizdanje knjige “Sedma republika” pokojnog Ante Perkovića u društvu sa Zoranom Stajčićem, Zdenkom Franjićem, Krešimirom Blaževićem i Borutom Šeparovićem. Okupljeni su gledali i film “Geto – tajni život grada” (1995) autora Mladena Matičevića i Ivana Markova.

Sljedeće OFF DORF warm up večeri u Ljetnom vrtu zakazane su za 17.6. i 8.7.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Dokukino Eter”: Novi studentski program u Dokukinu KIC

U suradnji s Klubom studenata FPZG-a i Radio Studentom, zagrebačko Dokukino KIC pokreće novi filmsko-diskurzivni program "Dokukino Eter".

Nenad Puhovski: “Uvijek smo se trudili na festivalu imati značajan broj hrvatskih filmova”

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski za naš portal najavljuje devetnaesto izdanje najvećeg domaćeg festivala dokumentarnog filma.

“Djeca magle” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "Djeca magle" (2021) autorice Diễm Hà Lệ.

Sveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

Od 21. do 23. ožujka Sveučilište u Rijeci u Art-kino donosi Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ.

Damir Markovina: “Mostar je iznimno vitalna beštija”

U svom drugom autorskom filmu - "Dezerteri" - Damir Markovina se prisjeća odrastanja u Mostaru i okolnosti odlaska iz grada.

Melita Vrsaljko: “Pruga Knin-Zadar je krik propuštene prilike i izraz besmislenih politika”

Melita Vrsaljko za naš portal govori o svom filmskom prvijencu "Knin-Zadar" (Dinaridi Film, 2023.).

Bogat popratni program 19. ZagrebDoxa

ZagrebDox i ove godine nudi bogat popratni programski sadržaj, koji se sastoji od "masterclassova", panela, posebnih programa itd.

“AHA!”: Nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija na HTV-u

Na Prvom programu HTV-a, 27. ožujka u 20.15 sati, s emitiranjem kreće nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija "AHA!" Tamare Babun i Une Radić.

“Između revolucija” na 20. CPH:DOX-u

Hrvatska koprodukcija "Između revolucija" (2023) rumunjskog autora Vlada Petrija ušla je u program 20. CPH:DOX-a.

Otvorene prijave za Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za novo izdanje Scenarističkog programa "Krsto Papić" Društva hrvatskih filmskih redatelja.