PočetnaVijestiOtvoren natječaj za selekciju "Up to 10.000 Bucks" 10. Cinema Cityja

Otvoren natječaj za selekciju “Up to 10.000 Bucks” 10. Cinema Cityja

-

Međunarodni filmski festival Cinema City poziva autore iz cijelog svijeta da prijave filmove za selekciju “Up to 10.000 Bucks”. Radi se o jednoj od najzanimljivijih programskih cjelina ovog novosadskog festivala koja prikazuje filmove snimljene budžetom manjim od 10 tisuća dolara. U okviru spomenutog programa festivalska publika svake godine ima priliku vidjeti najbolje autorske filmove iz svih dijelova svijeta koji su snimljeni bez ili s malo novčanih sredstava.

Festival će uzeti u obzir filmove koji nisu stariji od 2016. godine i koji su snimljeni budžetom manjim od 10 tisuća dolara, a dobrodošli su svi žanrovi i filmski jezici. Natječaj je otvoren do 30. svibnja 2017. godine, dok se prijave vrše na sljedećoj poveznici.

Selekcija “Up to 10.000 Bucks” već devet godina pruža mogućnost publici zaviriti u kreativni vrtlog suvremenih ideja, problema i uvida kroz originalni izraz autora iz cijelog svijeta. Program nudi kratke igrane, dokumentarne, animirane, studentske i eksperimentalne fillmove, koji iako snimljeni različitim stilovima u različitim žanrovima, imaju zajedničku sjajnu nit koja ih povezuje – hrabar podvig svih kreativnih autora da unatoč niskom budžetu, naprave film koji publiku ostavlja bez daha.

Deseto izdanje Cinema City festivala posjetiteljima će ponuditi jedinstveno filmsko-festivalsko iskustvo kroz nova i odabrana ostvarenja mladih talenata iz zemlje i svijeta, koji oblikuju budućnost domaće i svjetske kinematografije.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije