PočetnaVijestiMeđu laureatima 7. Cinema Cityja i dva nefikcijska naslova

Među laureatima 7. Cinema Cityja i dva nefikcijska naslova

-

Novosadski filmski festival Cinema City došao je do kraja svojeg sedmog izdanja. Jučer su dodijeljene nagrade u pet različitih kategorija, a tek dva dokumentarna naslova uspjela su se izboriti za zaslužene lovorike.

U okviru natjecateljskog programa Nacionalne klase Cinema Cityja, međunarodni žiri u sastavu: Loic Magneron, Raymond Phathanavirangoon i Peter Stumbur, uručio je Specijalnu nagradu filmu “Pogrebnik” (2013) redatelja Dragana Nikolića.

Podsjetimo, ova neobična priča o čovjeku koji prevozi preminule emigrante širom Europe, već je osvojila srca žirija regionalnih festivala BELDOCS i UnderhillFest, a naši gledatelji su je mogli pogledati i na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

Žiri kritike, FIPRESCI Srbija, kojeg su redom sačinjavali: Milan D. Špiček (predsjednik), Dejan Dabić i Boris Gigov, svoje simpatije je poklonio “Baršunastim teroristima” / “Zamatovi teroristi” (2013) redatelja Pavola Pekarčika, Ivana Ostrochovskog i Petera Kerekesa. Dokumentarni film o bivšim čehoslovačkim sitnim teroristima rađen je u koprodukciji Nukleus filma našeg Siniše Juričića.

Cjelokupni popis nagrada pogledajte na službenim stranicama Cinema Cityja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije