PočetnaVijestiOtvorene prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film...

Otvorene prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival

-

Jučer (14.3.) su službeno otvorene prijave za 22. Filmsku reviju mladeži 10. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu. Revija i Festival održavaju se od 12. do 16. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza te Kinokluba Karlovac.

Sa skoro 600 prijava iz 36 zemalja svijeta, četiri tisuće gledatelje i dvjestotinjak međunarodnih gostiju, Revija i Festival važna su destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar. Organizatori pozivaju pojedince između 14 i 20 godine koji su napravili film nakon siječnja 2015., da isti prijave na natječaj. Natjecateljski program uključuje četiri kategorije – igranu, animiranu, dokumentarnu te slobodni stil. Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu znaju pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Darija Lonjka, producenata Ivana Kelave i Marine Jurišić, montažera Maide Srabović i Tomislava Stojanovića, te animatora Luke Hrgovića koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu. Uvjete prijave možete pronaći na sljedećoj poveznici. Rok za prijavu ostvarenja na 22. Filmsku reviju mladeži istječe 1. lipnja ove godine, a prijava se vrši na ovoj poveznici.

Novost u ovogodišnjem programu je mogućnost prijave i ostvarenja koji još nisu gotovi – tzv. work in progress. Riječ je o novouspostavljenoj kategoriji namijenjenoj nedovršenim ostvarenjima u fazi postprodukcije od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala. Prijave za navedenu kategoriju bit će otvorene zasebno i bit će moguće do 1. kolovoza.

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Filmska revija mladeži poznata je i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima te suradnjama s renomiranim partnerima poput Relativity School i Prodigy Camp iz SAD-a. Ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu – na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. 


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije