Kinoklub Zagreb četvrtu godinu zaredom organizira besplatnu Radionicu filmske kritike i analize. Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika i ponuditi im korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a radovi nastali na radionici bit će objavljeni u filmskom časopisu Zapis te na stranicama Kinokluba Zagreb.

Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka, 27. ožujka 2017. Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s recentnog kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati šest polaznika radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno u travnju i svibnju 2017. u večernjim satima u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14. Radionica je besplatna, a rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine, odnosno jedan duži tekst.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović, uz pomoć asistenta Darija Devića. Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu [email protected].

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here