PočetnaNajavePočinje četvrta sezona "Hall of Famea"

Počinje četvrta sezona “Hall of Famea”

-

Od ponedjeljka, 19. prosinca, u Dokukinu KIC počinje četvrta sezona “Hall of Famea”. Program koji ljubiteljima dokumentarnih filmova omogućuje zaviriti u najzanimljivije povijesne naslove tog filmskog roda, a usput i proširuje njihovo znanje o filmu, ove će godine donijeti zaboravljene kratke dokumentarce iz naše regije.

Scenaristica, redateljica, filmska kritičarka te odlična poznavateljica dokumentarnog filma, Rada Šešić, osmislila je program kojim ćemo spasiti od zaborava neke malo poznate, a izrazito zanimljive kratke dokumentarce regionalnih autora. Već prekosutra, 19.12. u 19 sati, gledatelji zagrebačkog Dokukina KIC imat će priliku pogledati prave filmske poslastice uz Skype razgovor s Radom Šešić. Projekcije će obuhvatiti filmove: “Xenia na gostovanju” (1975) Filipa Robara Dorina, Fasade” (1972) Suada Mrkonjića, Hop Jan” (1967) Vlatka Filipovića te Ustanak u Jasku” (1973) Želimira Žilnika.

Voditelj “Hall of Famea” je redatelj Nebojša Slijepčević, a u ostvarenju programa pomogle su Kinoteka Bosne i Hercegovine, Kinoteka Makedonije te Slovenska kinoteka. “Hall of Fame” je na rasporedu svaki ponedjeljak od 19 sati, a ulaz je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije