PočetnaNajavePočinje četvrta sezona "Hall of Famea"

Počinje četvrta sezona “Hall of Famea”

|

Od ponedjeljka, 19. prosinca, u Dokukinu KIC počinje četvrta sezona “Hall of Famea”. Program koji ljubiteljima dokumentarnih filmova omogućuje zaviriti u najzanimljivije povijesne naslove tog filmskog roda, a usput i proširuje njihovo znanje o filmu, ove će godine donijeti zaboravljene kratke dokumentarce iz naše regije.

Scenaristica, redateljica, filmska kritičarka te odlična poznavateljica dokumentarnog filma, Rada Šešić, osmislila je program kojim ćemo spasiti od zaborava neke malo poznate, a izrazito zanimljive kratke dokumentarce regionalnih autora. Već prekosutra, 19.12. u 19 sati, gledatelji zagrebačkog Dokukina KIC imat će priliku pogledati prave filmske poslastice uz Skype razgovor s Radom Šešić. Projekcije će obuhvatiti filmove: “Xenia na gostovanju” (1975) Filipa Robara Dorina, Fasade” (1972) Suada Mrkonjića, Hop Jan” (1967) Vlatka Filipovića te Ustanak u Jasku” (1973) Želimira Žilnika.

Voditelj “Hall of Famea” je redatelj Nebojša Slijepčević, a u ostvarenju programa pomogle su Kinoteka Bosne i Hercegovine, Kinoteka Makedonije te Slovenska kinoteka. “Hall of Fame” je na rasporedu svaki ponedjeljak od 19 sati, a ulaz je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.

Dodjela Nagrade Dokumetar u Dokukinu KIC

U organizaciji portala Dokumentarni.net, u zagrebačkom Dokukinu KIC će u utorak, 18. lipnja u 19 sati, po peti put biti dodijeljena Nagrada Dokumetar.

17. Beldocs: Razbijanje utopije o dominantne poretke

Na ovogodišnjem Beldocsu svjedočili smo još jednom presjeku produkcije srpskog dokumentarnog filma.

“Posljednji valcer” – Film koji se pušta glasno

"Posljednji valcer" / "The Last Waltz" (1978) Martina Scorsesea publika i kritika nazivaju jednim od najboljih rock filmova svih vremena.