PočetnaNajavePočinje četvrta sezona "Hall of Famea"

Počinje četvrta sezona “Hall of Famea”

-

Od ponedjeljka, 19. prosinca, u Dokukinu KIC počinje četvrta sezona “Hall of Famea”. Program koji ljubiteljima dokumentarnih filmova omogućuje zaviriti u najzanimljivije povijesne naslove tog filmskog roda, a usput i proširuje njihovo znanje o filmu, ove će godine donijeti zaboravljene kratke dokumentarce iz naše regije.

Scenaristica, redateljica, filmska kritičarka te odlična poznavateljica dokumentarnog filma, Rada Šešić, osmislila je program kojim ćemo spasiti od zaborava neke malo poznate, a izrazito zanimljive kratke dokumentarce regionalnih autora. Već prekosutra, 19.12. u 19 sati, gledatelji zagrebačkog Dokukina KIC imat će priliku pogledati prave filmske poslastice uz Skype razgovor s Radom Šešić. Projekcije će obuhvatiti filmove: “Xenia na gostovanju” (1975) Filipa Robara Dorina, Fasade” (1972) Suada Mrkonjića, Hop Jan” (1967) Vlatka Filipovića te Ustanak u Jasku” (1973) Želimira Žilnika.

Voditelj “Hall of Famea” je redatelj Nebojša Slijepčević, a u ostvarenju programa pomogle su Kinoteka Bosne i Hercegovine, Kinoteka Makedonije te Slovenska kinoteka. “Hall of Fame” je na rasporedu svaki ponedjeljak od 19 sati, a ulaz je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Vlad Petri: “Ovo nije samo film o politici, već i o ljudima, prijateljstvu, ljubavi i povezanosti”

Rumunjski redatelj Vlad Petri na skorašnjem će ZagrebDoxu predstaviti svoj novi film, "Između revolucija" (2023).

Hrvatski projekti i filmovi na East Doc Platformu i Oberhausenu

Hrvatska dokumentaristika bit će zastupljena na dva važna filmska programa/manifestacije: East Doc Platformu te 69. Oberhausenu.

“Dokukino Eter”: Novi studentski program u Dokukinu KIC

U suradnji s Klubom studenata FPZG-a i Radio Studentom, zagrebačko Dokukino KIC pokreće novi filmsko-diskurzivni program "Dokukino Eter".

Nenad Puhovski: “Uvijek smo se trudili na festivalu imati značajan broj hrvatskih filmova”

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski za naš portal najavljuje devetnaesto izdanje najvećeg domaćeg festivala dokumentarnog filma.

“Djeca magle” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "Djeca magle" (2021) autorice Diễm Hà Lệ.

Sveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

Od 21. do 23. ožujka Sveučilište u Rijeci u Art-kino donosi Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ.

Damir Markovina: “Mostar je iznimno vitalna beštija”

U svom drugom autorskom filmu - "Dezerteri" - Damir Markovina se prisjeća odrastanja u Mostaru i okolnosti odlaska iz grada.

Melita Vrsaljko: “Pruga Knin-Zadar je krik propuštene prilike i izraz besmislenih politika”

Melita Vrsaljko za naš portal govori o svom filmskom prvijencu "Knin-Zadar" (Dinaridi Film, 2023.).

Bogat popratni program 19. ZagrebDoxa

ZagrebDox i ove godine nudi bogat popratni programski sadržaj, koji se sastoji od "masterclassova", panela, posebnih programa itd.

“AHA!”: Nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija na HTV-u

Na Prvom programu HTV-a, 27. ožujka u 20.15 sati, s emitiranjem kreće nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija "AHA!" Tamare Babun i Une Radić.