PočetnaNajaveDani hrvatskog dokumentarnog filma u Makedoniji

Dani hrvatskog dokumentarnog filma u Makedoniji

-

Zajednica Hrvata u Makedoniji, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kinotekom Makedonije, u Skopju organizira DOCUCROATU – Dane hrvatskog dokumentarnog filma.

U tri večeri, 5., 6. i 7. prosinca, makedonska publika moći će u Kinoteci (Nikole Rusinskoga 1) vidjeti izbor iz recentne hrvatske doku-produkcije, a nakon projekcija uslijedit će razgovor o viđenome.

Program započinje u ponedjeljak, 5. prosinca s početkom u 20 sati, i to projekcijom “Djece tranzicije” (Factum / Zagreb film; 2014.) Matije Vukšića. Dan kasnije, u 19 sati, na rasporedu su “Oblak” (Fade in / Zagreb film; 2011.) Miroslava Sikavice, odnosno “Goli” (Factum, 2014.) Tihe K. Gudac. Posljednji dan DOCUCROATE namijenjen je nasvježijem filmu kvarteta, “Turizmu!” (ADU Zagreb / Kino klub Split, 2016.) Tonćija Gaćine.

Ulaz je slobodan, a više informacija o navedenom događaju pročitajte na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.