PočetnaVijestiU tijeku prijave za radionicu DOKSrbije

U tijeku prijave za radionicu DOKSrbije

|

Udruženje srpskih dokumentarista DOKSrbija poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu organiziranu uz pomoć Filmskog centra Srbije i Europske dokumentarne mreže (EDN).

Radi se o edukativnom programu za podizanje kapaciteta u području produkcije dokumentarnih filmova, započetom u lipnju ove godine Druga po redu radionica okupit će dvadeset učesnika s različitim profesionalnim iskustvima – deset s konkretnim filmskim projektom i deset bez istoga. U konačnici će jedan sudionik radionice biti izabran kao promatrač na radionici i pitchingu u organizaciji EDN-a i Festivala dokumentarnih filmova u Solunu, u ožujku 2017. godine.

Radionica će se odvijati od 9. do 11. prosinca ove godine, u prostorijama Filmskog centra Srbija (Koče Popovića 9/3) uz stručne inpute Irene Taskovski, Borisa Mitića, Mile Turajlić, Mladena Kovačevića i drugih. Prijave se šalju mailom ([email protected] i mila.turajlic@gmail) najkasnije do 4. prosinca.

Potrebne stavke za prijavu (PDF format):

  • I. ime i prezime, zanimanje, email adresa, broj telefona i mjesto prebivališta
  • II. kratka profesionalna biografija (do pola stranice)
  • III. kratko motivacijsko pismo (do pola stranice)

Potrebne stavke za prijavu osoba s projektom:

  • IV. naslov filma, naziv producentske kuće, ime producenta, ime redatelja, naziv koproducentske kuće, logline, sinopsis do 100 riječi, faza u kojoj se projekt nalazi, očekivani datum realizacije filma, zemlje snimanja, zemlje produkcije, ukupan budžet filma, koliko je do sada osigurano, iz kojih izvora su osigurana sredstva, iz kojih izvora se planira osigurati dodatna sredstva i koliko po izvoru, naziv prodajnog agenta, naziv distributera

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.