PočetnaNajavePrva Autorska RUNDA s Igorom Bezinovićem

Prva Autorska RUNDA s Igorom Bezinovićem

-

Osijek će u subotu, 3. prosinca 2016. godine s početkom u 19 sati (Galerija Waldinger), ugostiti prvu autorsku večer Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma. U sklopu iste bit će predstavljeni kratkometražni filmovi riječkog redatelja Igora Bezinovića.

Kroz tri filmska bloka Bezinović će predstaviti filmove: “Natprosječan”, “Cartolina de Momijan 2”, “Vrlo kratki izlet”, “Susret”, “Čekanje”, “Kratki obiteljski film”, “Od Kršana do Peroja”, “Kierkegaard” i “Benjamin”. Nakon filmova, uslijedit će runda razgovora sa samim autorom.

Igor Bezinović diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je trinaest kratkometražnih filmova i dugometražni dokumentarac “Blokada” (2012). Trenutačno završava svoj prvi dugometražni igrani film. Jedan je od voditelja Škole dokumentarnog filma Restart.

Autorska RUNDA dio je godišnjeg programa Filmske RUNDE, koja se ove godine po prvi put predstavila osječkoj publici. U autorskim večerima želja je organizatora približiti rad mladih filmaša kroz njihove radove i uz razgovor nakon projekcija. Cilj je kroz edukativne programe i projekcije provesti kontinuitet filmske edukacije i svježeg kulturnog sadržaja u Osijeku te educirati samu publiku i potencijalne buduće filmske autore.

Program je besplatan za sve posjetitelje.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije