U Osijeku je jučer završila druga po redu Filmska RUNDA, revija kratkometražnih hrvatskih filmova koja je od 26. do 28. svibnja 2017. godine u osječkoj Galeriji Kazamat ugostila više od 30 filmova hrvatskih redatelja. Slavonsku filmsku utvrdu posjetio je i ravnatelj HAVC-a Daniel Rafaelić, koji je na RUNDU doputovao nakon predstavljanja hrvatske filmske industrije u Cannesu.

“RUNDA je nevjerojatno važna. Ja sam ju još prošle godine podržao, kada je recimo bila u povojima, a sad vidjeti kako to sve skupa buja, moram priznati da je to fantastično. S druge strane, vidim u njoj zametak nečeg puno većeg; da se čitava Tvrđa može pretvoriti u filmski generator”, rekao je ravnatelj HAVC-a.

Osijek su u tri dana trajanja RUNDE posjetili svi filmski rodovi, a glavni i popratni program brojao je preko trideset filmova. Prikazani su, primjerice, animirani film “Ježeva kuća” (2017) redateljice Eve Cvijanović, odnosno niz nagrađenih filmskih naslova poput “Kino otoka” (2016) Ivana Ramljaka, “Dote” (2016) Petre Zlonoge, “Po čovika” (2016) Kristine Kumrić itd. Filmsku RUNDU i ove je godine organizirala neprofitna umjetnička organizacija Teatar to go, uz najviše angažmana ženskog četverolista: Dalija Dozet, Marta Užarević, Ana Šimić i Ines Jokoš.

Prethodni članak“Naša djeca” – Budućnost pripada njima
Sljedeći članakNova sezona “City Folka” od četvrtka na HRT-u

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime