PočetnaNajavePremijera 'debi debakla' "Brojanje ujesen" Marka Brecelja u Idriji

Premijera ‘debi debakla’ “Brojanje ujesen” Marka Brecelja u Idriji

-

U slovenskoj Gradskoj knjižnici Idrija u petak, 25. studenoga u 19 sati, premijerno će biti prikazan redateljski debi Marka Brecelja, minimalistički dokumentarni mjuzikl “Brojanje ujesen” / “Štetje v jeseni” (2016).

Film trajanja 55 minute sniman je u Kobaridu, Beogradu, Mariboru, Kopru, Sarajevu, Splitu i Ljubljani, dobrim dijelom i u sklopu prigodnog performansa zvanog “Brecelj snima svoj prvi veći film, prvi put s javnim novcem”.

Posrijedi je, riječima slovenskog kantautora i aktivista: “dosadna i mjestimice vrlo degutantna audiovizualna tvorevina”, no službeno ipak odobrena za prikazivanje odraslima i djeci bez pratnje roditelja.

Brecelj na premijeru poziva ovako: “Moj debi debakl premijerno na uvid dajemo u Idriji zato što sam u tom mjestu, vjerojatno 1968. ili 1969., s kvartetom Beli črnci zaradio svoj prvi bečki odrezak. Također zato što je tu svojih četvrt stoljeća dočekao omladinski i kulturni radnik Ivan Sedej. Tu se osjećam kao kod kuće jer smo prije četiri tjedna uspješno odigrali predstavu u nastajanju ‘Ivanov rođendan’ / ‘Ivanov rojstni dan’.

“Dođite, gledajte i slušajte na vlastitu odgovornost. Ulaznice se ne naplaćuju, a umjesto izlaznica poslije projekcije ću stajati na izlazu te prikupljati kritike i dobrovoljne priloge.”

Više o događaju i filmu možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Nije zgorega usput najaviti i sljedeću izvedbu drame s glazbom i čitanjem/performiranog glazbenog recitala/sociološkog kulturnog eksperimenta “Ivanov rođendan”, na bivši Dan Republike, odnosno na obljetnicu Drugoga zasjedanja AVNOJ-a, u utorak, 29. studenog u 20 sati, u ljubljanskom KUD-u France Prešeren.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije