PočetnaNajavePovratak Marka Brecelja na SC-ovo "mjesto zločina"

Povratak Marka Brecelja na SC-ovo “mjesto zločina”

|

Večeras, 15. travnja, od 21 sat u Galeriji ESCe u Zagrebu, održat će se priredba svečanog zatvaranja izložbe “Gdje si bio ’91? – povratak na mjesto zločina” uz javnu primopredaju galerijine VHS-arhive.

Nakon što je prije mjesec dana u SC-u briljirao čak dvostrukim performirano multimedijalnim nastupom – jednim popodnevnim za djecu, a drugim večernjim za odrasle, Marko Brecelj se
vraća na mjesto zločina, u Galeriju ESCE.

Povod ovom novom dolasku je iznimno važan – u nemirno vrijeme prije dvadesetak godina, Marko, supruga mu Arijana i koparsko Društvo prijatelja umjerenog napretka kojem su na čelu – dugogodišnji prijatelji organizatora tadašnje Galerije – dobili su važan zadatak da sačuvaju njnenu arhivu video-snimaka koncerata, izložbi i performansa.

Oni su to uspješno učinili i sada će u suradnji s omladinskim, kulturnim, socijalnim, multimedijskim, međugeneracijskim Muzejskim centrom Botegin (Kopar) snimke biti službeno i javno predane novim/starim čuvarima. A kako je sve to tada bilo možete osjetiti uz pomoć projekcije izbora materijala nakon čega će nam Marko darovati svoj nastup.

Zatvaranje izložbe začinit će i grupa Šumski, osnovana 1991. te DJ Miro Župa, poznati strip-majstor koji će prisutne zabavljati svojim izborom glazbe (Nurse with Wound, Coil, DAF, Faust, Jablkon, Balineze beast, Zappa, Dick Hyman, Moondog, This Heat…). Ulaz na sve događaje je slobodan.

Satnica:

21 sat

Projekcija izbora video-snimaka iz Galerije ESCE 1990./91.

22 sata

Marko Brecelj SC-u javno primopredaje sačuvanu video-arhivu Galerije SC + Breceljev rabljeno kantautorski nastup

23 sata

Šumski

00 sati

DJ Miro Župa


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.