PočetnaNajavePoznat regionalni program 11. DORF-a

Poznat regionalni program 11. DORF-a

-

11. Festival dokumentarnog rock filma DORF objavio je svoj ovogodišnji službeni regionalni program. U Primoštenu (5. – 9.8.) i Vinkovcima (24. – 26.8.) ove će godine DORF-ova publika moći pogledati ukupno devet filmova, među njima i prikaz novih performerskih akrobacija legendarnog Marka Brecelja, “Brojanje u jesen” / “Štetje v jeseni” (2017).

Pulski umjetnik i performer Josip Pino Ivančić predstavit će svoj eksperimentalni film o kultnom sastavu Gustaph Y Njegovi Dobri Duhovi, “Slučaj GNJDD” (PPP, 2016.), a nakon pobjede na prvom DORF-u 2007.godine, svoj novi film, “LP film Buldožer – Pljuni istini u oči” (2016) o prvom albumu Buldožera “Pljuni istini u oči”, na festival donosi Slovenka Varja Močnik.

Hrvatsku premijeru imat će pak dokumentarac o kultnom klubu MKNŽ iz Ilirske Bistrice, “Mlada nada” (2016) slovenskog autorskog dvojca Manca FilakŽiga Gorišek. Ljiljana Šišmanović predstavit će svoj portret umjetnika Žarka Jovanovskog aka Electric Žare, “Neuspješan skroz” (2017) u produkciji HRT-a, a organizatori najavljuju i svježe predstavljanje dva domaća kratkiša: “Pijanu ulicu” (Filmaktiv, 2017.), film o poznatoj riječkoj ulici Marina Lukanovića, odnosno “La Piovu” (Pulska filmska tvornica, 2016.), priču o izumirućoj talijanskoj enklavi u južnoj Istri, redateljice Ines Pletikos.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučivat će žiri u sastavu: redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija.

Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom prijatelju DORF-a, nedavno preminulom glazbenom kritičaru Anti Perkoviću. U znak sjećanja na druženja s Antom, u selekciji “Tajna povijest rocka” bit će ekskluzivno prikazana epizoda dokumentarnog TV serijala “Borderland Soundtrack” novosadske autorice Brankice Drašković, uz razgovor o radijskom angažmanu i knjigama u suradnji s knjižarom Rockmark iz Zagreba. Također, u istoj selekciji prikazat će se i dokumentarni film “Florian” (Blank_filmski inkubator, 2016.) Darija Bukovskog iz Zagreba, koji je 2014. godine osvojio nagradu za razvoj scenarija KlasikTV i DORF – za kratki film o istim subjektima: glazbeniku, klaunu i uličnom performeru.

Opširnije informacije doznajte na službenoj internetskoj stranici 11. DORF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije