Foto: Petar Trinajstić

Ovogodišnji Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini započinje u subotu, 9. srpnja, u prostoru Etnosalaša Balažević u Donjem Tavankutu (ul. Nikole Tesle 16).

Program kreće od 20.30 sati kada je na rasporedu dokumentarni film “Az, Branko pridivkom Fučić” (Istra Film, 2016.) riječkog redatelja Bernardina Modrića, ujedno i gosta s kojim će biti upriličen razgovor nakon projekcije.

Modrićev film priča je o najuglednijem hrvatskom istraživaču glagoljice i freskoslikarstva, Branku Fučiću, čija je djelatnost obilježila povijest umjetnosti naših krajeva druge polovice prošloga stoljeća. Uz režiju, Bernardin Modrić potpisuje i scenarij, za fotografiju je bio zadužen Robert Kalčić, montažu Tin Kowalski, dok je skladatelj glazbe bio Igor Karlić.

Voditelj programa je Branko Ištvančić, dok je organizator programa Udruga za audiovizualno stvaralaštvo Artizana u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatskim kulturno prosvjetnim društvom Matija Gubec iz Tavankuta. Program se odvija uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra u okviru programa međunarodne suradnje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here